Bowling är något som 31-årige Peter Nordenson, Nybro har hållit på med sedan väldigt unga år. Han har lyckats i flera sammanhang, men ännu saknas ett SM-guld för åttamannalag, vilket är det stora målet.

Efter två år i BK Cahoot från Kalmar bestämde sig Peter Nordenson att 2012 gå till det Team Clan i Nässjö, som hade tagit steget upp i Elitserien.

– Det är en spännande klubb med många talanger, vilket inte minst beror på bowlinggymnasiet i staden, säger Peter.  Nybrospelaren Kim Lingvall var med i 2,5 år, men han tyckte det blev i jobbigaste laget med de långa resorna till Nässjö. Jag har fortsatt och vi ligger tvåa i Elitserien efter Team Pergamon BS, som har vunnit de tre senaste säsongerna.

– Nybro har ett bra gäng på gång och när jag väl infriat min dröm att ta SM-guldet för åttamannalag kan det mycket väl bli spel här i Nybro framöver, säger Peter Nordenson.

Ingvar Gunnarsson

 

Läs mer om idrottsprofilen i kommande NybroExtra 24 februari.