Vad fantastiskt många människor det finns som är värda att uppmärksammas med en tårta! Tack för alla nomineringar!

Vi på NybroExtra har därför bestämt att dela ut flera tårtor varje månad under hela vårt jubileumsår.

Nu i februari var det Katarina Lindbäck, aktivitetsansvarig på Strandvägens boende samt Hans Jonsson Hyresgästföreningen och mångas allt i allo, som överraskades med en tårta.

Fortsätt nominera eller håll utkik. Kanske blir det du som får besök av vår reporter när du minst anar det. Maila till nybroextra@telia.com ämne ”För att du är värd det” Skriv namn på den du nominerar och även ditt eget namn och telefonnummer.

 

 

Katarina Lindbäck på Strandvägens äldreboende.

En glad, rörd och förvånad Katarina tog emot oss i matsalen på Strandvägens äldreboende där hon satt tillsammans med ett gäng boende och lyssnade på musik. Katarina har arbetat i 8 år som aktivitetsansvarig. Varje vecka gör hon ett veckoblad med de aktiviteter som händer. Bladet delas ut till alla som bor på Strandvägen i de 55 lägenheterna och det finns även uppsatt på en tavla vid entrén. Aktiviteterna kan bestå av frågesport, lässtunder, fika, musik, resor och fester.

– Vi firar både påsk, midsommar, nobelfest, jul och nyår tillsammans och då brukar även många anhöriga vara med. Min strävan är att alltid ha kul när jag jobbar. Jag har även fler projekt på gång bl.a. för att göra en kalender, säger Katarina.

Katarina nominerades av Rita Jonsson med motiveringen:

”Katarina Lindbäck är en person som skojar, läser, grejar och gör saker med de som bor på Strandvägen. Hon är ljuset i vardagen, en kvinna med ett stort hjärta”.

 

Hans Jonsson tog emot i sin lägenhet på Vattugatan.

– Det var verkligen roligt att få bli uppmärksammad på detta sätt, sa en glad Hans när vi kom på besök.

Hans är hyresförhandlare hos Hyresgästföreningen och har suttit 17 år i styrelsen. Han har ett stort engagemang för hyresgästföreningens medverkan vid Gula Grillen, tycker mycket om trav och arbetar ideellt som polisvolontär.

– Jag tycker mycket om att hjälpa folk. Bl.a. handlar jag och sköter om pappersarbete åt min svåger som bor på Almen. Jag brukar skjutsa folk till vårdinrättningar och hjälpa vänner med diverse göromål. Detta är en glädje för mig lika mycket som för dem jag hjälper, säger Hans.

Hans nominerades av Hans Dahlström med motiveringen:

”Han har vårdat flera anhöriga innan deras bortgång. Han lägger stort engagemang på Hyresgästföreningen och den berömda Gula Grillen. Han är den som flera Kungshallsbor ringer när de vill ha hjälp med ärenden och liknande. Han hjälper sin svåger med mycket göromål. Han har hjälpt mig när jag legat på lasarettet och besökt mig, tagit hand om min hund m.m. Listan kan göras lång. Hans är verkligen värd en tårta.”