Elever från HA-14 på Åkrahällskolan har under vecka 5 och 6 utfört flera projekt. 5 februari arrangerades diskotek, den 9 februari en semlefest och fredagen den 12 februari smygstartade de firandet av Alla hjärtans dag med att sprida mycket kärlek.

 

 

Eleverna Hanna Johansson, Tilda Engelholm, Deborah Iyassu, Simone Stanzl, Robin Lindqvist, Jasmine Björk och Denise Holmgren på Handels & Administrationsprogrammet läser entreprenörskap och i detta ingår att utföra en del projekt.

– Det är ett annorlunda och roligt sätt att arbeta. Vi lär oss mycket på att samarbeta, och dessutom tycker vi att det är roligt när det händer mycket saker på vår skola, säger Tilda Engelholm och Deborah Iyassu.

 

Disko och semlor

Diskoteket som hölls på Fagerslättsskolan var mycket populärt.

– Det kom över 200 barn från F-klass till år 3 och ca 50 barn i år 4-6. Godiset tog slut så vi fick åka iväg och köpa mer, berättar Deborah och Tilda.

– Vi kommer arrangera ytterligare ett diskotek den 29 april på Madesjöskolan.

– Semlefesten som hölls på Åkrahällskolan i samband med fettisdagen var också mycket uppskattat. Vi sålde över 100 semlor.

 

Alla hjärtans dag

Fredagen den 12 februari spred de mycket kärlek på skolan. Postit-lappar med fina ord, girlanger, ballonger och hjärtan. Eleverna sålde rosor, kakor, dryck och godishjärtan. Det fanns även särskilda kramrutor där du kunde stanna till och ge en kram till någon man tycker mycket om.

– Vi har fått mycket uppskattning för detta projekt av både elever och lärare under dagen, säger eleverna.

Deborah Iyassu och Tilda Ängelholm  kramas i kramrutan.
Deborah Iyassu och Tilda Engelholm kramas i kramrutan.

Pengarna de får in av försäljningen kommer att gå till resor till olika större mässor både i närheten och längre bort. Till nästa läsår planerar gruppen att starta ett UF-företag som skall erbjuda något extra bra, som skall vara till gagn för hela Nybro.