HemNyheterKommis satsar vidare mot 100 år

Kommis satsar vidare mot 100 år

Många är på plats när utförsäljningen startat hos Nybro Kommissionsaffär, som upphör med butiken på Storgatan 20 för att satsa vidare med företagsförsäljning och tryck av arbetskläder m.m. i källarvåningen i samma hus.

Nybro Kommissionsaffär startades 1918 av brödernas farfar Oskar Andersson. Redan på den tiden såldes kläder och skor tillsammans med många udda föremål.

– När farfar dog tog vår far Astor över butiken. I början av 1960-talet minskade de på alla udda föremål och koncentrerade sig på arbets- och fritidskläder, berättar Magnus.

I början av 70-talet började Magnus arbeta i butiken och även hans fru Kerstin fick så småningom anställning. Steffan anslöt 1986 och några år senare överlämnade Astor rörelsen helt till sina barn. Företaget flyttade till Storgatan 20 för 35 år sedan. De fanns tidigare på Mellangatan.

Trycker på kläder

I mitten av 1980-talet började de även trycka på kläder.

– Detta är fortfarande mycket stort. Många företag vill ha sitt- eller företagets namn på sina arbetskläder. En tjänst som vi kommer fortsätta att erbjuda, fast i en mindre lokal med minskade öppettider, säger Steffan.

– Att ha tagit detta beslut känns kanonbra. Vi kommer kunna koncentrera oss på försäljning av och tryck på företagskläder. Kerstin däremot slutar helt och kommer nu ta det lugnt och ta hand om hem och trädgård samt träffa och hjälpa sina föräldrar, barn och barnbarn mer, säger Magnus.

– Från och med oktober fortsätter vi vår verksamhet i källarvåningen i samma byggnad, säger Steffan och Magnus Andersson.
– Från och med oktober fortsätter vi vår verksamhet i källarvåningen i samma byggnad, men ingång från gården, säger Steffan och Magnus Andersson.

 

Magnus och Steffan i nya lokalen som öppnar i oktober.
Magnus och Steffan i nya lokalen som öppnar i oktober.

Utförsäljning och nystart

– Vi öppnar i vår nya lokal 4/10 och kommer ha öppet på tisdagar och torsdagar men är alltid nåbara via mail eller telefon.

– Gamla och nya kunder är varmt välkomna att besöka- eller höra av sig till oss. Vi satsar vidare med företaget och ser fram emot att fira 100-års jubileum, hälsar Magnus och Steffan.

POPULÄRT