HemNyheterEn fantastisk kväll på Residenset

En fantastisk kväll på Residenset

Två stolta representanter från Nybro Leif Olson, NBAB och Loa Arvidsson, NybroExtra med respektive, fick träffa T.f. Landshövding Malin Almqvist med respektive på residenset under gårdagskvällen tillsammans med övriga två utvalda från resp. kommun i Kalmar län. En kväll som var oerhört trevlig och där många nya bekantskaper knöts.

Kvällens meny bestod av:

Förrätt: Rökt Marsösik på sallad av vinteräpplen, bruna bönor och pepparrot med mild senapsemulsion och krutonger på vörtbröd.

Varmrätt: Glöggbräserad lammlägg från Runstens gård med skysås, picklade rotsaker och potatispaj.

Dessert: Päron inkokta med lingon och gin från Wannborga, serverades med mousse på färsk getost från Hagelstad och småländsk honung.

Kaffe och choklad.

Stolta

Leif och Loa var både stolta och glada att få denna uppmärksamhet.

– Jag trodde brevet kommit till fel person när det damp ner i min brevlåda, så jag mailade länsstyrelsen och frågade, berättade Leif.

– Det är en otrolig upplevelse och ett minne för livet att få vara med om detta, sa Loa.

Efter middagen blev gästerna bjudna på underhållning av artisten, inspiratören, konstnären och glädjespridaren Ingela Carlson. De sjöng tillsammans och hon inbjöd också alla att dansa vals i stora salen på Residenset. Hur många har fått göra det?

Ingela målade även en tavla utifrån hur hon såg på gästerna. Motivet blev positivt, kärleksfullt, ljust, strålande, varmt och kreativt. Denna tavla lottades sedan ut bland gästerna och den glada vinnaren kommer från Nybro och heter Loa Arvidsson.

– Vilket härligt minne att ta med hem från en fantastisk kväll, sa en glad Loa.

Värdinnan Malin Almqvist och värden Johan Persson avslutade kvällen med att tillsammans med gästerna sjunga ”We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year”.

Motiveringarna för Loa och Leif: 

” Loa är den drivande kraften bakom tjejkvällarna och en viktig kraft för handeln i Nybro”

 ”Leif har gjort ett fantastiskt jobb i integrationsfrågorna genom att vara den drivande kraften bakom Smaka på världen och Frysdisken/Fryshuset”.

Residenset gjord av pepparkaksdeg stod i ett av hörnen i stora salen.
Residenset gjord av pepparkaksdeg stod i ett av hörnen i stora salen.
Till dessert bjöds det på Päron inkokta med lingon och gin från Wannborga, serverades med mousse på färsk getost från Hagelstad och småländsk honung.
Till dessert bjöds det på Päron inkokta med lingon och gin från Wannborga, serverades med mousse på färsk getost från Hagelstad och småländsk honung.
Ingela Carlson och Loa vinnare av den fina tavlan signerad Loa.
Ingela Carlson tillsammans med  Loa, som vann den fina tavlan signerad Ingela.

POPULÄRT