HemNyheterSystrarna åter vinnare i skyltfönstertävling!

Systrarna åter vinnare i skyltfönstertävling!

Med start på julskyltningssöndagen och veckan efter fanns möjlighet att delta i NybroExtras tävling och rösta på snyggaste skyltfönstret i Nybro. I år hade våra läsare bestämt att de flesta rösterna skulle gå till Lotta och Annelie med butiken Systrarna på Storgatan.

– Lite av en revansch efter förra året, då förstaplatsen gick till Två Klippare, som vi ändå verkligen unnade att vinna, säger Lotta och Annelie med glädje när NybroExtra besöker dem för att meddela att de vunnit 2016.

 Skönsjungande tjejer

Årets fönster har ett vinterlandskap, med skog, gran och vintermotiv. Fönstren är frostade som granar, med hjälp av maskeringstejp och filmjölk efter ett tips från Lottas dotter Matilda.

Handtagen upp till affären pryds av en stickad tomtemor och tomtefar.

Vinterlandskap och fönster frostade med filmjölk.
Vinterlandskap och fönster frostade med filmjölk.

 

Ida Jansson och Alma Flink stod för den fina sången i det andra skyltfönstret.
Ida Jansson och Alma Flink stod för den fina sången i det andra skyltfönstret.

I det andra fönstret, som är mer jul-traditionellt fick vi höra underbara julsånger av tjejerna Alma Flink och Ida Jansson. De drog mycket folk till butiken, som ville lyssna på dem. I pauserna passade de på att pyssla.

Sedan får vi inte glömma att nämna Sten och Morgan, systrarnas respektive, som kämpade för att få granriset att hänga perfekt runt fönstren samt uppsättningen av rosetterna som blev pricken över i för fönstren och dörren.

 Flera kandidater

Som tidigare år var det många som deltog i tävlingen och det var spridda röster på butikerna som hade fångat folks intresse. Fast när alla kuponger och mail var färdigräknade var det Systrarna som hade flest röster, följt av Två Klippare, Magazine Lou och Butik Karamellen.

 Mat och blomma till Susanne

Susanne Jonsson röstade på Systrarna och hade en fin motivering till.

– Det bästa med deras fönster är att de är så snygga och sen hade de två skönsjungande flickor i ena fönstret som spred en härlig, varm julstämning under den kalla julskyltningseftermiddagen. O, vad kul att de vann och att jag också blev en vinnare, säger Susanne.

 

På onsdag 14/12 kommer årets sista NybroExtra i brevlådan. Då kan läsa om och se bild på vem som var bakom tomtemasken, hur många tomtar som fanns i våra skyltfönster, nyårsfyrverkeriet vid Linneasjön, menyförslag till nyårsfesten och den bästa champagnen till tolvslaget samt mycket mycket mera.

Håll utkik efter brevbäraren!

POPULÄRT