HemMånadens TårtaTårta till engagerade eldsjälen Manfred

Tårta till engagerade eldsjälen Manfred

Nästa tårta i februari delar vi ut till Manfred Stumpf, som gör ett fantastiskt jobb i Nybro Brukshundklubb och hundpromenaden under tisdagarna.

Motiveringen från Agneta Alriksson-Olofsson, Gunnel Persson, Anna-Cari Olsson, Annelie Carlsson och alla andra i brukshundklubben och hundpromenaden lyder:

”Vi nominerar Manfred Stumpf, som alltid är på gott humör och livar upp oss andra både tvåbenta som fyrbenta. Han tar ett stort ansvar på Nybro Brukshundklubb och hundpromenaden och skänker hundgodis till hundarna både före och efter promenaden. Manfred hjälper till med det mesta och om det är några problem. Han är en eldsjäl med många fina idéer och en trevlig man med stort hjärta”

NybroExtra träffar Manfred utanför Nybro Brukshundklubbs lokal på Verktygsgatan under torsdagsträningen. Runt honom står många av medlemmarna med sina hundar och gläds tillsammans med honom.

– Vilken överraskning. Riktigt, riktigt kul, säger Manfred.

Manfred har ett stort intresse för hundar och brinner för klubben och tisdagspromenaderna. Tillsammans med hustrun Åsa har han tre hundar, men även en norsk skogskatt som är chefen i familjen, berättar Manfred och skrattar.

– För att det skall passa alla går vi numera tisdagspromenaderna både på förmiddagen och på kvällen.  Och JA! man kan gå med även om man inte har hund, poängterar Manfred.

Inom kort övertar han ordförandeposten hos Nybro Brukshundklubb.

– Det är jätteroligt här. Vi är en ideell klubb med ca 180 medlemmar, men blir gärna flera. Vi arrangerar trivselkvällar, utställningar, rallylydnad, spårning, m.m. I sommar kommer vi arrangera en stor agility-tävling i tre dagar ”Sommarhopp” med över 2000 starter.

– Sedan anordnar vi många kurser i bl.a. sök, valp, agility, lydnad m.m. Det är jättekul och en bra och viktig inkomstkälla för klubben, säger Manfred.

Tårtan delar han självklart med alla ”tvåbenta” vänner på brukshundklubben efter kvällens träning.

             Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar.

POPULÄRT