HemNyheterAnnelie från Nybro vann en miljon på Triss – svärdottern Sofia sålde...

Annelie från Nybro vann en miljon på Triss – svärdottern Sofia sålde lotten

Nybrobon Annelie Sivertsson fyllde 55 år i fredags, och det är en dag som hon sent ska glömma. Det var då hennes man glömde bort att hon fyllde år, köpte en Triss av deras svärdotter Sofia Ekman som han gav till Annelie, och som hon sedan vann en miljon kronor på.
– Det är så tokigt hela vägen, skrattade Annelie.

När Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell på tisdagen ringde till Sofia Ekman, Spelansvarig på Ica Kvantum i Nybro, för att berätta att de i butiken sålt en miljonvinst-Triss berättade hon en smått otrolig historia.

– Jag vet, det är jättekul, och det var jag som sålde lotten, sade hon och berättade hur det gick till.

– Min svärfar var här och hade glömt köpa något till sin fru som fyllde 55 år. Jag sade åt honom att ta fyra Triss, sen skickade jag med ett påskägg också, berättade Sofia.

Senare på kvällen ringde Sofias svärmor hem till sin son och svärdotter.

– Hon sade att hon var tvungen att berätta en sak. Min sambo skojade och frågade om hon hade skrapat fram tre klöver, men nej sade hon, jag har skrapat fram en miljon kronor. Det var helt otroligt, berättade Sofia.

”Min gubbe är glömsk”
När Magnus Fridell sedan blev uppringd av Annelie, Sofias Ekmans nyblivna miljonär till svärmor, fortsatte hon den sanslösa historien.

– Min gubbe är lite glömsk. Han hade namnsdag i torsdags och på fredagsmorgonen gick han runt i köket som om inget hade hänt, och jag undrade när han skulle säga grattis. Så jag sa väl ”Grattis då”, varpå han säger att ”nej, det var ju i går jag hade namnsdag”. När jag sedan sade att det var jag som fyllde 55 år kom han på det och sade att han var tvungen att fixa något, skrattade Annelie.

Senare under eftermiddagen träffade Annelies make en bekant och berättade att han inte visste vad han skulle köpa till sin fru. Han kom med några förslag, men de dömdes ut totalt av deras bekant. Med lite dåligt samvete köpte han en fin blombukett och åkte ner till Ica Kvantum i Nybro där deras svärdotter jobbar.

Väl hemma igen fick Annelie blommorna och Trisslotterna.

– Jag började skrapa och såg att jag vunnit 30 kronor. Kul med en liten vinst i alla fall, berättade Annelie att hon tänkte.

”Ska man ha tre i rad?”
Men efter att ha skrapat alla fyra lotter såg hon något hon inte sett förut. På den ena stod den 1 000 000 kronor tre gånger.

– Men jag var tvungen att kolla några extra gånger och tänkte att det måste vara någon hake, att man var tvungen att ha tre i rad eller så.

Men så var inte fallet – Annelie hade på sin 55-årsdag vunnit en miljon kronor, och till skillnad från tidigare födelsedagar så var det en vinstlott i dubbel bemärkelse.

– Jag sade till en kund tidigare den dagen att jag drabbats av flera dödsfall i familjen i samband med mina jämna födelsedagar, så jag undrade vad som skulle hända nu när jag fyllde 55 år. Och så vann jag en miljon, det är otroligt!

Sofia Ekman berättade att Annelie var nojig och nervös hela helgen.

– Hon skrapade i fredags kväll, sedan väntade hon hela helgen på att banken skulle öppna. Hon skulle åka och handla på lördagen och visste inte om hon skulle lämna lotten hemma eller ta med den, om huset skulle brinna ner eller så.

Delar med sig till barnen
Annelie är egenföretagare och tog för några år sedan över familjeföretaget som bland annat jobbar med omlindning av elmotorer. Hon berättade att hon under en tid arbetat otroligt mycket och haft det rätt tufft, men att det nu börjar vända. Därför kom vinsten också extra lägligt.

Annelie drömmer om en pool och behöver också lägga om taket, något som nu kan bli verklighet. Dessutom ska de tre barnen få bidrag.

– Äldste sonen ska få bidrag till ett nytt kök och mellangrabben till en ny bil. Yngste sonen ska också få en del så att han har en liten trygghet, berättade hon.

Sofia Ekman har sålt många Triss i sina dagar men aldrig sett en med en så hög vinst, och att det skulle hända hennes egen svärmor trodde hon aldrig.

– Det är ju jättehäftigt, det känns som att det var meningen på något sätt.

Magnus Fridell, Svenska Spel.
Foto: Svenska spel.

Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell kunde inte annat än att hålla med.

– Det här är en helt otrolig historia! Det är som Annelie sade, den är tokig hela vägen. Jag har aldrig hört om något liknande och när jag ringde till Sofia för att gratulera butiken till vinsten och fick höra det här höll jag på att tappa hakan. Otroligt roligt och stort grattis till hela familjen, sade han i detta pressmeddelande.

POPULÄRT