HemMånadens TårtaTårta till omtänksamma, glädjespridaren Karin

Tårta till omtänksamma, glädjespridaren Karin

Nästa tårta ”för att du är värd det” får den mycket omtänksamma glädjespridaren Karin Björkander-Petersson. Nomineringen kommer från Anna Lundgren med motiveringen:

Karin är den mest omtänksamma människa jag har träffat. Hon har bland annat tagit initiativ så att alla på vårt jobb har möjlighet att få frukost med nybakade fantastiska frallor och nyttiga smoothies en gång i veckan. Hon ser alltid till att alla har det bra och erbjuder sin hjälp i stort och smått. Även om vi bara arbetat ihop i ett år så har Karin gett mig, och alla andra hon träffar, så mycket omtanke och glädje i livet. Karin är värd att uppmärksammas med en tårta.”

Vi besöker Karin på hennes arbetsplats på Ansgarsgården, där hon arbetar som musiker i barn- och ungdomsarbetet i Nybro pastorat. Grupperna hon har hand om är kompisar, konfirmander, kamrater, Johannesmässan och hemliga klubben. Karin blir mycket överraskad och berättar att hon har ett fantastiskt jobb där hon får träffa många människor.

– Jag har jobbat här i snart fem år, och det bästa är mina underbara kollegor och alla ungdomar. En dag i veckan har vi något vi kallar för öppen frukost. Då träffas vi över åldersgränserna och skapar en härlig gemenskap runt bordet. Ungdomarna äter gratis och övriga som kommer betalar en symbolisk summa, säger Karin

– Tårtan delar jag med mina underbara kollegor här under fikarasten i eftermiddag, säger en glad och mycket tacksam Karin.

           Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

 Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

 

 

POPULÄRT