HemNyheterSystrarna satsar vidare - firar 10 år i omgjorda butiken

Systrarna satsar vidare – firar 10 år i omgjorda butiken

– Så mycket garn och så fint det har blivit, en riktig godisbutik för oss handarbetsglada, säger flera av kunderna under vårt besök hos Systrarna som vecka 35 och 36 firar att butiken funnits i ”drygt” 10 år.

Det var den 5 maj 2008 som systrarna Lotta Bramwall och Anneli Flink öppnade gardin-, tyg och garnbutiken Systrarna på Storgatan 13 i Nybro. Numera är det Lotta som driver butiken med dottern Matilda Bramwall och Linnea Lind som hon har anställda.

Fräscht och fyndiga detaljer

Inför jubileet har de renoverat, fräschat upp och gjort en del förändringar i butiken.

– Vi har flyttat kassan, garnhyllorna har fått en större plats i butiken, mode- och jerseytygerna har blivit flera. På väggarna och kassadisken har detaljer av garn tagit plats. I taket finns en specialtillverkad lampa från en ursprunglig garnnystvinda och till höger innanför dörren finns en nyinredd stickhörna med soffa och bord, där du som kund kan slå dig ner, bläddra i tidningar och beskrivningar och där vi även kommer hålla stickkafé under en heldag varje eller varannan vecka framöver, berättar Lotta.

Sy kläder

– På de här 10 åren har det hänt en hel del. I början sålde vi mycket gardintyger och knappast inga modetyger. Det senaste året har det blivit tvärt om. Därför är gardintyger, kuddfodral och löpare nu borta ur sortimentet. Fler och fler upptäcker hur roligt det är att sy sina egna kläder och modetygerna finns i fler mönster, material och färger. Planer finns också att hålla sykurser, då man tar med sin symaskin och syr kläder tillsammans med andra i grupp. Just nu är jag på jakt efter en lämplig lokal att hålla till i, berättar Lotta.

Poppis att sticka

Även garnförsäljningen har de senaste åren ökat explosionsartat och intresset för att sticka är stort, hyllorna är fyllda med olika garner i härliga färger för höstens projekt av mössor, vantar, halsdukar och tröjor.

– Denna nysatsning med hela butiken känns jättebra, och behövdes verkligen för att ge mig en kick framåt, säger Lotta.

Firar i två veckor

– Jubileet firar vi med massor av erbjudanden i butiken, tävlingar där du kan vinna garn samt 10 % rabatt på hela sortimentet t.o.m. 8 september, varmt välkomna in till oss, hälsar Lotta, Matilda och Linnea.

MARINE ARVIDSSON

Lotta med kunden Nonna i den nya stickhörnan.
Linnea Lind hade fullt upp med att klippa tyger.
Garnerna har fått en större plats i butiken.
Det är de små detaljerna som gör det!

Flaggan utanför butiken är självklart stickad.

POPULÄRT