HemNyheterBakom masken fanns Ewa Hagman

Bakom masken fanns Ewa Hagman

Idag är årets sista NybroExtra på väg ut i brevlådorna och här på nätet. Där kan du bl.a läsa om vem som var årets NybroExtra tomte och mycket mycket mer.

Lite svårare var det detta år att pricka rätt. Men visst var det Ewa Hagman som fanns bakom masken, vilket ändå de flesta listat ut. Fast det fanns även de som gissat på Göran Ed, PeO Petersson, Gunvor Munck, Steffan Andersson och Bengt-Ivar Adolfsson.

Och visst är det en färgstark, klatschig tomte. Ewa är dessutom smidig och det behöver man vara för att klättra på stegar och tapetsera och vandra upp och nedför i berg, vilket hon tycker är kul att göra tillsammans med vänner under ledigheten.

Ewa har varit Nybro trogen i alla år. Hennes pappa Curt startade Curts Färg 1967 och där har hon arbetat i många år tillsammans med sina föräldrar, systrar, syskonbarn m.fl. Första jobbet var dock på Domus, när det låg vid torget. Fast efter fyra år med livsmedel blev det familjeföretaget med färg och tapeter istället, som då låg på Jutarnas väg i Madesjö.

I våras flyttade butiken till Storgatan i centrala Nybro efter några år på Fågelvägen vid glasrondellen.

Förutom färg till både väggar tak och målardukar kan du köpa tapeter med vilket mönster du vill. Vitt, blommigt randigt, rutigt, abstrakt eller en tapet med karta över hela världen.

När hon inte är på jobbet har hon fokus på hemmet sin son, 9-åriga hunden Sally sommarstugan och alla vänner som hon hittar på mycket kul ihop med. De går gärna ut och vandrar, lagar god mat eller reser. Närmast väntar en härlig solsemester till en ö långt borta för några i hennes umgängeskrets.

Smidig idrottsintressad tomte

Ewa tycker mycket om idrott. Hon tittar gärna på både ishockey och fotboll, men det är i gymnastiken hon varit ledare för ett gäng i Madesjö sporthall under många år.

I sin sommarstuga som ligger i Fågelsudd har hon inrett i gammal stil, vilket hon tycker är fint, men det behövs samtidigt mycket skötsel. Detta ägnar hon till stor del främst under sommaren.

Familjejul och sill

Ewa ser mycket fram emot en traditionell jul som firas i familjen tillsammans med mamma, systern Pia och hennes familj. I år samlas de hos Pias dotter Emma.

För Ewa är det viktigaste med julen gemenskapen och så sillen förstås.

Hon brukar göra egen sill i många smaker samtidigt som hon lyssnar till Wham och låten ”Last Christmas”, vilken hon tycker är den bästa jullåten. Fast lite Kurt Olson och Just D blir det gärna också.

Ewa gillar julklappar och på julafton brukar de lite äldre spela julklappsspelet. De små barnen ger de lite extra paket istället.

– Det är viktigt att hålla fast vid traditionerna säger NybroExtras tomte 2018 Ewa Hagman.

Birgitta Sjötång.

Vinnare

Birgitta Sjötång blev vinnare i tävlingen, då hon gissade rätt och svarade rätt på den efterföljande frågan.

– Det var verkligen en överraskning att jag vann, det är inte ofta jag vinner något, sa Birgitta när vi överräckte en blomma från Växtriket och ett presentkort på mat på ICA Kvantum att använda nu till jul.

– Jag tog det på att hon hade haft flera arbetsadresser, och att hon har en son. Sen känner jag inte henne mer än att jag brukar handla både tapeter och färg hos henne i butiken, säger Birgitta.

POPULÄRT