HemMånadens TårtaTårta till engagerade konstnären Eva

Tårta till engagerade konstnären Eva

Idag har vi delat ut en tårta till glada engagerade konstnären Eva Sundman. Nomineringen kommer från Christer Henriksson med motiveringen:

”För att jag möter en glad och engagerad konstnär som lägger ner hela sin själ i det konstverk hon arbetar med. Och låter mig följa med på resan från förslag, bild och motiv till det färdiga verket. Det är som att känna en själsfrände i mötena med Eva, som naturligtvis får ”justera” mina önskemål efter sina egna kunskaper, tankar och idéer. Men alltid blir jag nöjd med resultaten oavsett motiv! Det är en konst att måla tavlor, men också att möta beställaren på ett engagerat och vänligt sätt. Och den konsten behärskar Eva till fullo!” Du är mer än väl värd månadens tårta Eva!” 

Eva blir mycket glad när vi kommer till Ateljéhus Pukeberg för att överräcka tårtan. Just denna dag är många konstnärer samlade för ett möte, vilket var extra trevligt.

– Så roligt, det var verkligen en överraskning, säger Eva glatt och tar tacksamt emot tårtan.

Intresset att måla har Eva haft sedan barnsben men det dröjde till 2007 innan hon satsade på konsten fullt ut. Hon läste konst på Ölands Folkhögskola i två år. Hon gick även design och innovationsutbildning i Pukeberg i tre och ett halvt år samt diverse andra målar-, trä- och teknikkurser efter detta. Nu arbetar Eva heltid som konstnär, medverkar på utställningar, har målerikurser samt är lärare i skissteknik för yrkeshögskolans elever.

– Många av mina motiv hämtar jag från naturen och målar den ofta i situationer med människor och djur, säger Eva.

– Det bästa med mitt yrke är att hitta fina motiv, fotografera av och planera för att sedan göra den målning som kunden vill ha.

– Tårtan delar jag med alla mina konstnärsvänner här i Ateljehus Pukeberg, säger Eva.

Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

 Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT