HemNyheterNybroentreprenörer nya ägare till Stora hotellet

Nybroentreprenörer nya ägare till Stora hotellet

Det är Familjeföretaget Nybro Transport med Mats, Johan och Jessica Gunnarsson samt Jonas Thuvesson från ThuveProfiler som i ett gemensamt fastighetsbolag tar över hotellet, som de ser stora framtidsmöjligheter med.

Glädjen är stor och det bjuds på tårta när vi träffas i kommunhuset där det på en presskonferens offentliggörs att Stora hotellet fått nya ägare.  Nybro Kommun kommer att bli hyresgäst i en del och de övriga utrymmena ska renoveras för att erbjuda entreprenörer att driva verksamhet.

– Stora framtidsplaner finns för hotellet. Vi kommer renovera i etapper och börja med andra våningen med Theandersalen och rummen bredvid, som vi har klart att Nybro kommun ska hyra. Detta beräknas vara färdigt under 2019. Hotellverksamheten med ett 30-tal rum och restaurangdelen med pub kommer först inventeras och för att sedan renoveras på det sätt den entreprenör som ska driva dem vill.  Detta kommer ske i en annan etapp, berättar Jonas Thuvesson.

– Målet är att återställa hotellet som det en gång varit, säger Mats Gunnarsson.

– Från kommunens sida är vi mycket glada. Det här är bästa lösningen. Kommunen ska inte äga ett hotell, men är gärna hyresgäster, säger Christina Davidson.

– Att gå in i ett sådant här projekt är stort och utan mina barn Johan och Jessica hade det inte varit möjligt för mig. Det är ungdomen som ska ta över, säger Mats Gunnarsson.

– Jag är en Do-it person. När jag väl bestämt mig för en sak sker det på en gång, säger Jonas.

Många har sedan hotellet stängdes för att bli asylboende för några år sedan efterfrågat både hotell och en finare restaurang i Nybro.

– När det blir full verksamhet i Stora hotellet igen är det upp till bevis. Då hoppas vi på ett stort stöd av både näringsliv och kommuninvånare, säger Jonas.

POPULÄRT