HemNyheterMetrocords musikarv gav kväll med Nybroitisk nostalgi

Metrocords musikarv gav kväll med Nybroitisk nostalgi

Mycket mera Nybroitisk musiknostalgi än vad som bjöds på Café Hos oss i Pukeberg på torsdagskvällen går inte att få. I den helt fullsatta lokalen var Metrocords musikstudio i Nybro och numera avlidne innehavaren Tom Andersson i centrum. Genom Sveriges Radio i Kalmar har inspelningarna digitaliseras och därmed räddats från risken att kastas eller försvinna på annat sätt. Thomas Swenneheim från Nybro har gjort huvuddelen av jobbet och han fick också berätta hur han gått till väga. Allt blev till en musikrik helkväll, direktsänd och trivsamt hanterad av programledarna Lennart Palm och Emma Sandebäck.

På plats var också flera av de musiker son nervöst men fyllda med drömmar klivit in i Tom Anderssons studio Metrocord, från 60-talet och framåt. Exempelvis dansbandet Accident, med sångerskan Anita Sjöberg eller Hawkey Franzén i framgångsrika Lee Riders Group. Vi fick berättelsen om hur Episode Five med bland andra Sam Ellison spelades in i  Fagerslättskolans aula. Och hur nya tider trädde in i musiklivet med 80-talet och grupper som Pole Position.

Nybrofödde Roger Rönning är troligen en av de mest framgångsrika musikerna från Nybro, och han gjorde flera besök i studion på 70- och 80-tal och spelade även live under kvällen.

Roger Rönning spelade live under radions sändning från Pukeberg. Här tillsammans med Lennart Palm från radion, som var programledare tillsammans med Emma Sandebäck, i samspråk med Thomas Swenneheim som gjort det praktiska arbetet med inspelningarna.


Läs mer om kvällen i NybroExtra som kommer den 27 mars.

Föregående artikel
Nästa artikel

POPULÄRT