HemNyheterGammaldags charm hos personliga Karamellen

Gammaldags charm hos personliga Karamellen

I morgon 27 mars kommer NybroExtra i brevlådan. I vår serie ”Redig Nybroservice” har vi denna månad bl.a. besökt Butik Karamellen.

I 35 år har den mysiga inredningsbutiken Karamellen försett oss med allt från godis, te och kaffe till snygga olika saker för hemmet. Den personliga servicen får man på köpet.

Flera ägare har kommit och gått sedan Gunnel Johannesson startade företaget 1984. Sedan april 2017 är det Annika Karlsén som är ägare till butiken du hittar på Garvare Nybergs gata.

– Detta är det roligaste jag någonsin arbetat med, och jag är så glad att jag fick möjlighet att överta butiken, säger Annika.

– Service för mig är att alltid ta hand om kunden och hjälpa till att hitta den perfekta gåvan eller inredningsdetaljen till dem själva. Samtidigt är det viktigt att låta den som vill gå runt och titta själv få göra det.

Unikt sortiment

– Jag vill kunna erbjuda produkter som ingen annan har. Eftersom jag inte är så förtjust i plastföremål, så det är övervägande varor i andra material som finns på Karamellen. Miljövänliga leksaker i trä, gardiner från Svanefors, lampor, tygblommor och Green gate produkter samt Glada kossans böcker och örngott, handtextade produkter från L8, brickor från Åry Form och platta ljus är några av alla produkter som finns hos mig. På min facebook sida lägger jag ut nyheter med jämna mellanrum, berättar Annika.

– Sortimentet med teer, kaffe och choklad, som funnits med sedan starten är mycket populärt fortfarande. Grönt, vitt, rött och svart te eller nymalet kaffe, vem kan motstå det?

– Redig service hos mig är också att du kan få dina presenter inslagna i ett exklusivt utförande. Dessutom finns färdiga presentförpackningar alltid redo att kunna köpas som en bra gå bort present, säger Annika.

Event i butik

Annika som är född och uppvuxen i Nybro har en stor familj, släkt och vänner som stöttar henne.

– Ibland behöver man få ledigt. Då finns min familj till hjälp och båda mina döttrar träffar ni emellanåt i butiken.

Två gånger om året arrangerar Karamellen bok kvällar i butiken.

– Då kommer min syster Veronica som är bibliotekarie hit och tipsar om bra och läsvärda böcker. Vi äter lite gott av mammas hembakta bröd och butikens goda praliner samt har utlottning och extra erbjudande i butiken, säger Annika.

– Dessutom har vi extra öppet när andra event arrangeras under året. Bl.a. Black Friday, Jul i Nybro och de populära tjejkvällarna.

– Tjejkvällen 4 april är det som nalkas härnäst. Då ska vi bl.a. bjuda på glass från vår nya leverantör Engelholmsglass. 35-årsjubileét kommer firas senare under 2019. Håll utkik för mer information, säger Annika.

Annikas syster Veronica var på plats under Karamellens event ”Bokkväll i butik” och tipsade om bra och läsvärda böcker.
Sortimentet med teer, kaffe och choklad, som funnits med sedan starten är mycket populärt fortfarande. Grönt, vitt, rött och svart te eller nymalet kaffe, vem kan motstå det?

POPULÄRT