HemMånadens TårtaTårta till härliga tröstande Birgitta och Eeva

Tårta till härliga tröstande Birgitta och Eeva

Denna vecka har vi delat ut en tårta från fem personer som deltagit i en sorgegrupp efter att de under 2018 mist en närstående. En sorgegrupp som blev en glädjegrupp tack vare diakonerna Birgitta Priem Haglund och Eeva Creelman.

Nomineringen kommer från Walter Fagerdal, Sylvia Svensson, Bengt Bergh, Evert Karlsson och Hans Cansund med motiveringen:

“Vid åtta tillfällen har vi träffat diakonerna Eeva Creelman och Birgitta Priem Haglund för samtal och tröst under den svåra tiden efter att vi blivit ensamma.  Det stöd vi fått under träffarna har varit helt fantastiskt. Vi har både gråtit och skrattat tillsammans. En sorgegrupp som blev en glädjegrupp tack vare två diakoner som kan sin sak”.

Eftersom kursen är avslutad fick vi ta hjälp av Hans, Bengt och Sylvia för att bestämma träff med Eeva och Birgitta i Madesjös prästgård. Detta för att kunna göra överräckningen av tårtan till en överraskning. Och överraskade blev de!

– O vad roligt, utbrister både Birgitta och Eeva och ser mycket förvånade ut när NybroExtra tillsammans med Hans, Sylvia och Bengt kliver in genom dörren. Vi trodde vi skulle göra en liten utflykt tillsammans och kolla in några blåsippor eller andra vårblommor. Nu lurade ni oss verkligen, säger de båda två.

– I många år har Svenska kyrkan erbjudit personer som mist någon närstående att delta i en sorgegrupp. Vi träffas vid åtta tillfällen och låter deltagarna få berätta om sina olika livssituationer öppet för varandra. Mötet med dessa människor och att få stötta och vara en del av livet med dem är det bästa med detta jobb, säger Birgitta och Eeva.

– Vi som deltagare kan berätta att dessa möten har lett till nya bekantskaper med för oss från början helt okända människor. Efter kursens avslut har vi nämligen fortsatt att träffas och har mycket trevligt tillsammans, säger Bengt, Sylvia och Hans.

– Tårtan tar vi med oss till Ansgarsgården och delar med våra kollegor som jobbar i eftermiddag, säger Eeva och Birgitta och ger oss en hjärtlig kram.

Birgitta Priem Haglund och Eeva Creelman tillsammans med tre av deltagarna från sorgegruppen hösten 2018. Bengt Bergh, Sylvia Svensson och Hans Cansund.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT