HemMånadens TårtaTårta till proffsiga eminenta guiden Ingrid

Tårta till proffsiga eminenta guiden Ingrid

Denna vecka delar vi ut en tårta till Ingrid Pettersson, den eminenta guiden på Kährs som guidar skolelever och andra grupper på ett intressant sätt. Nomineringen kommer från vännerna på Kährs genom Margareta och Eva. Motiveringen lyder:

 “Vi vill gärna ge en tårta till INGRID PETTERSSON, vår eminenta guide, som visar runt alla olika gäster och studiebesökare på sitt proffsiga och engagerade sätt. Ingrid har jobbat på Kährs i många år. Numera är hon pensionär men hon är alltid uppdaterad vad gäller allt som händer på Kährs och förmedlar det till besökarna varje gång, så att alla känner att de fått en mycket intressant visning av Ingrid i Kährs stora fabrik.”

En mycket glad och rörd Ingrid tar emot tårtan framför receptionen på Kährs. Ca. 24 timmar varje månad står hon till förfogande som guide för att berätta för studiebesökare om Kährs verksamhet. Idag har hon guidat ett gäng pensionärer från Kalmar. Nästa gång blir det för elever på golv skolan nu på fredag, och i sommar är hon också inbokad vid flera tillfällen.

– Innan jag blev pensionär för fyra år sedan arbetade jag i 25 år här på Kährs. Jag var både instruktör, skyddsombud, fackligt och samarit och har varit med om mycket genom åren. Att vara guide är ett sätt för mig att komma tillbaka och träffa mina kamrater och samtidigt hålla mig underrättad om utvecklingen inom golvindustrin, arbetsmoment, design m.m., säger Ingrid. 

– Som pensionär har jag fullt upp och tycker om att kunna hjälpa till.  Förutom att vara guide är jag bl.a. med i Lions samt hjälper en av mina grannar när hon behöver handla. 

– Tårtan tar jag med som en ”hej då fika” till en av mina grannar som i nästa vecka skall flytta till ny lägenhet vid Svartgöl, säger Ingrid och tackar än en gång och får applåder samt en extra gåva med blomma och choklad av sina kamrater som kommit till receptionen för att vara med när vi delade ut tårtan. 

Ingrid när hon överraskades av sina kamrater på Kährs.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.comSkriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT