HemNyheterIdérik personal med bred kunskap hos Bellis

Idérik personal med bred kunskap hos Bellis

– Vi har ett fantastiskt roligt jobb där vi med egna idéer och vår floristkunskap kan erbjuda blommor och växter med tillhörande inredningsprodukter för alla kunder, berättar Sofie Nilsson och Pernilla Andersson som tillsammans med Jennie är personalen du träffar hos Bellis Blomsterhandel.

 Att kunna hålla en hög service och lyssna till vad kunderna vill ha är viktigt hos Bellis.

– Vi vill vara det självklara valet när det gäller både snittblommor, gröna växter, färdiga buketter och arrangemang för bröllop, begravningar och planteringar, säger Sofi.

– Just gröna växter är en mycket modern inredningsdetalj just nu. Många väljer hellre exempelvis en stor palm, ett citrusträd eller monstera istället för en möbel. Eller varför inte plantera växten i en gammal stol eller dylikt, trendigt och läckert, säger Pernilla.

– En krukväxt som också är mycket populär är den lättskötta begonian som finns i många olika släkten och former, och som ni självklart hittar hos oss i butiken.

 Tv och bloggare inspirerar

– Något som inspirerar många är de olika trädgårdsprogrammen som visas på tv. Det gäller att ligga i framkant och följa med vad de och andra bloggare visar, så att blommor och växter finns hemma när våra kunder kommer för att handla. Hos oss på Bellis kan ni också komma med era egna idéer, så gör vi allt vi kan för att förverkliga dem åt er.  Vi har också en ambition att kunna hålla egna kurser i blomster och binderi framöver, berättar Sofi.

I Godsmagasinet

Snart är det fem år sedan Bellis flyttade från Storgatan ner till gamla godsmagasinet vid stationen. Här känner de sig hemma och brukar måla om och ändra om ibland i butiken för att förnya sig. Här finns stora utrymmen för både växter, blommor och krukor som hör till. Utanför butiken prunknar det med massor av olika uteväxter och kryddor i alla dess färger och former samt tillbehör som krukor och planteringsjord. 

– Kommer du med bil är det lätt att parkera precis utanför butiken, vilket också är en bra service då både nya och gamla kunder från Nybro och dess närområde lätt ska kunna besöka oss, säger Sofi. 

Socialt jobb

– Vårt jobb är mycket socialt då vi möter människor i både glädje och sorg. Just nu går vi in i en period med mycket festligheter såsom bröllop och examen då vi får göra många fina kreationer. Även vid begravningar kan du som ska ge bort blommor önska fritt. Blomster och växtbranschen är under ständig utveckling så det är aldrig stiltje hos oss, säger Sofi.

MARINE ARVIDSSON

POPULÄRT