HemNyheterVälkommet tillskott när stiftelsemedel delades ut

Välkommet tillskott när stiftelsemedel delades ut

Hos Nybro Bangolfklubb i Kungshall delade Sparbankstiftelsen Kronan under måndagen ut pengar till representanter från tre lokala föreningar.

På plats fanns projektledaren för Swedbank Johan Lundström och Ann-Christin Bayard från Sparbanksstiftelsen Kronans styrelse.

Vill göra skillnad

Ann-Christin började med att berätta att Swedbank och Sparbankerna startade i Göteborg 1820, och firar således 200 år under 2020. Sparbankstiftelsen Kronan är en av ägarna i Swedbank. Deras gemensamma engagemang är en vilja att göra skillnad. Stiftelsestyrelsen har sedan 1991 delat ut stipendier två gångar om året med syfte att främja lokalt engagemang inom företagande, utbildning, forskning, idrott och kultur. Dessutom håller de mycket föreläsningar om ekonomi ute på skolorna, engagerar sig i Ung Företagsamhet samt erbjuder en digital utbildning för de som befinner sig i digitalt utanförskap.

Glada föreningar

Första förening att ta emot en check på 20 000 kronor var Nicklas Strömberg ordförande och grundare av Nybro Bangolfklubb. 

– Vi kommer bl.a. använda pengarna till att anordna ungdomsläger samt utbildningar inom bangolf för hela familjen, berättar Nicklas.

Andra föreningen var Friluftsfrämjandet, som representerades av Carina Abelsson.  De fick en gåva på 10 000 kronor.

– Friluftsfrämjandet kommer fortsätta att utbilda barn och ungdomar inom alla våra grupper, så att de ska klara ett friluftsliv med bl.a. matlagning och övernattning i naturen. Dessutom kommer vi köpa in en del utrustning, berättar Carina.

Tredje föreningen som fick ta emot 12 000 kronor var bowlingklubben Venus. Mariana Svanström tog emot checken och berättade att de i år firar 40 år som förening.

– BK Venus är ett gäng tjejer som tränar och spelar seriematcher i bowling och vill att fler ska börja spela ihop med oss. Vi kommer använda pengarna till att hyra banorna i bowlinghallen och arrangera prova på tillfällen, då vi även kommer bjuda in invandrarkvinnor, säger Mariana.

POPULÄRT