HemNyheterEn solig helg i Nybro fylld med roliga event

En solig helg i Nybro fylld med roliga event

Tårtkalas, 70-årsfirande, återinvigning konserthytta, boksläpp, derbymatch, bakluckeloppis och Nybrorullen.

Den gångna helgen i Nybro har bjudit på flera kul arrangemang och lockat massor av folk att delta. Sensommarvädret visade sig från sin allra bästa sida. Det var varmt och soligt och njutbart för alla sinnen.

Födelsedagsfest

På torget var det musikfest för Nybro Musikkår som firar 70 års jubileum. Musikkårer från Lindås, Målerås, Älghult-Uppvidinge tillsammans med Uppvidinge drill och dans samt Mönsterås fanns på plats och uppförde en blandad repertoar, och Ostkantens linedancers hade uppvisning. Avslutningsvis var det Nybro Musikkår som bl.a. framförde ”I will survive”, ”The final Count down” och ”Thank you for the musik”. Med i orkestern denna dag fanns även Kalmar läns musikaliska landshövding Thomas Carlzon som spelade klarinett.

– En helt fantastisk dag med dessa duktiga musikkårer som kommit till Nybro för att fira med oss, och så roligt att se så mycket folk här på torget, sa Nybro Musikkårs ordförande Annelie Täck-Waldén.

Nybro Musikkår firade 70 årsjubileum och fick förstärkning av Kalmar läns landshövding Thomas Carlzon på klarinett.

Återinvigning

Festligheterna fortsatte sedan kl. 16.00 då Nybro Musikkår återinvigde Pukebergs konserthytta, med en förstklassig konsert där de bjöd på alltifrån klassiskt popmedley till trombonpolka och potpurri av Italienska låtar. Konferencier Yael Tågerud berättade många roliga anekdoter från 1949, det året då Musikkåren föddes. Nybro Drill och Nybro kommun överlämnade gåvor.

Konserthyttan i Pukeberg återinvigdes med en förstklassig konsert av Nybro Musikkår.

Nybro Musikkår fick ta emot en godisgåva av Nybro Drill.

Tårtkalas på torget

Nybro kommun ligger nu stadigt över 20 000 invånare och detta firades på torget under lördagsförmiddagen med en 200 meter lång rulltårta med grädde som alla fick smaka på.

Mycket folk kom till torget i Nybro för att fira med musik och tårta.

M

200 meter rulltårta.
På torget bjöd Nybro kommun på tårtfest för att fira att kommunen ligger stadigt över 20 000 invånare.

– Nybro är en fantastisk kommun med rikt kulturliv, mycket idrott, stort näringsliv, unika butiker, storslagna naturområden m.m.  Kommunens vision lyder, ”Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro” en vision som beskriver hur vi vill att framtiden ska se ut och vad vi vill uppnå. Den kan ses som stjärnan, men det är alltid en bit kvar. Den ger inspiration, kraft och energi på himlen; vi drar oss dit och vill dit, berättade kommunstyrelsens ordförande Christina Davidson.

– Idag finns 20 352 invånare här och det vill vi gärna fira tillsammans med alla genom att bjuda på tårta. Jag vill samtidigt gratulera Nybro Musikkår till de 70 åren, sa Christina innan Stefan Oskarsson och Anders Gustavsson blåste en glastrumpetfanfar.

Christina Davidson höll tal och en fanfar för Nybro kommun och dess invånare blåstes av Stefan Oskarsson och Anders Gustavsson.

Boksläpp

Ungefär vart tredje år ger Skrivarnätet Småland ut en antologi. I lördags var det boksläpp av ”Ordmån- texter ur den småländska myllan”. En samlingsvolym med många olika genrer och många olika författarstilar i åldern 9-90 år. Boksläppet skedde på Nybro Bibliotek.

Fotbollsderby

Superlördagen i Nybro fortsatte på eftermiddagen med fotbollsderbyt mellan Nybro IF och Pukeberg i div. 3. I solgasset hade över 1600 personer kommit till Victoriavallen för att beskåda denna historiska match.

Derbydags på Victoriavallen mellan Nybro IF och Pukebergs BK i div. 3.

På läktarplats fanns många kända profiler inom fotbollen; Peter Abelsson, David Elm, Jonas Conradsson, Bertil ”Pärlan” Gustavsson, Magnus ”Gus” Landström m.fl. Huvudsponsor för matchen var Hammarströms Fastighetsförmedling. Glenn Hammarström med medarbetare var på plats och bjöd på förfriskningar och en kul tävling.

Hammarströms Fastighetsförmedling var huvudsponsor för matchen och bjöd på förfriskningar och en kul tävling. På bilden Glenn Hammarström, Fanny Hammarström och Kristian Johansson tillsammans med speaker P-O Johansson Nybro IF.
Över 1600 personer kom till Viktorivallen för att se derbymatchen mellan Nybro IF och Pukebergs BK.

Efter en jämn inledning av matchen kunde Nybro IF slutligen vinna med 2-0. Målskyttar blev Matthew King och Connor Haney.

Nybro IF:s första mål görs här av Matthew King.

NybroRullen

Under söndagsförmiddagen arrangerade Nybro Ski ett rullskidlopp där man kunde seeda sig till Vasaloppet 2020. Start och mål var vid Madesjöskolan. 120 personer var anmälda, men i den 30 gradiga värmen var det dock inte alla som orkade med hela den 28 resp. 41 km långa sträckan. Vinnare i herrklassen elit blev Simon Magnusson OK Stigen på tiden 1.31.19. Damklassen elit vanns av hemmaåkaren Erika Karlsson Nybro Ski på 1.53.12.

Nybro Ski arrangerade NybroRullen med start och mål från Madesjö skola.
Erika Karlsson Nybro Ski vann damklassen

Bakluckeloppis

Höstens bakluckeloppis blev åter en succé för arrangörsföreningen Flerohopps GoIF. Över 5500 besökare hade kommit till Åkrahällsområdet under söndagen för att fynda hos någon av de 311 utställarna.

– En härlig dag och en mycket lyckad aktivitet under dagen var vår nyhet för alla barn. De fick ”möta stadens hjältar” och det var hundratals barn som strosade runt bland brandbil och polisbil etc. Häftigt, berättar Kim Ahlqvist, från arrangörsklubben.

– Att vara klimatsmart och återbruka är inte längre bara en trend. Det är en livsstil och det är häftigt att se hur intresset för södra Sveriges största bakluckeloppis så här efter 6 år fortsätter att öka. Jag vågar lova att vi till våren arrangerar den största bakluckeloppisen någonsin här i Nybro. På alla tänkbara sätt, hälsar Kim.

Mycket saker och kläder som bytte ägare under välbesökta Bakluckeloppisen.
Bakluckeloppisen på Åkrahällsområdet blev åter en succé för arrangörsklubben Flerohopps GoIF.

POPULÄRT