HemNyheterJubileumsvecka hos Optiktjänst

Jubileumsvecka hos Optiktjänst

Under 40 år har Optiktjänst fått sina kunder att ”se bra ut”. Hela veckan firar de med fika, goodiebags och fina erbjudanden till sina kunder.

10 september 1979 öppnade Jan-Eric Persson Optiktjänst på Storgatan i Nybro, där det tidigare varit skoaffär.

– Från början var butiken i markplan och i källaren, men har sedan dess utökat till att även husera på andra våningen, berättar optikerassistenterna Caroline Söderlund och Annette Fors. De har funnits med i företaget sedan 1990-talet, som de sedan 2011 köpte tillsammans med optiker Emma Ståhl. I företaget jobbar även optiker Susanne Heurlin.

Egen verkstad

Hos Optiktjänst finns en stor fördel och det är att de har en egen verkstad, där du som kund snabbt kan få dina glasögon anpassade till ditt seende. De ingår i KlarSyntkedjan, vilket de tycker är en trygghet och där de får bättre priser och kan välja fritt ur marknadens bredaste sortiment av bågar, glas och linser. De samarbetar även med Essilor, som har ett stort urval av optiska glas och teknologier av hög kvalitet.

Bättre kvalité

– Mycket har hänt genom åren, men framförallt har kvalitén på både linser och glas blivit bättre. Bl.a. ytbehandlingen av glasen och syregenomsläppet på kontaktlinserna, säger Emma.

– Vi undersöker ögon och syn och ordinerar glasögon och kontaktlinser som ska kompensera synfel beroende på funktions- eller brytningsfel, samt vid behov remitterar vidare till läkare.

– Samarbetet mellan ögonläkare och oss optiker har blivit bättre. Nu utför vi bl.a. tryckmätning vilket inte var tänkbart för 20-30 år sedan, berättar Emma.

Högre krav

– En annan skillnad mot förr är att det ställs högre krav på synen. Vi sitter mer framför dataskärmar och oftare med blicken i våra mobiltelefoner. Kanske utövar vi någon sport eller utsätts ideligen för solen eller annat starkt ljus, säger Susanne.

– Som optiker får vi ofta ge råd hur vi tar hand om våra ögon och hur torra ögon ska behandlas.

Uppiffad lokal

Inför 40-års jubiléet har de piffat upp med lite nytt i butiken.

I veckan bjuder de på massor av fina erbjudanden, utlottningar och fika till sina kunder.  Paula som representerar OPO KunoQvist är på besök under tisdagen 10 september för att visa nyheter och ge smakråd.

POPULÄRT