HemNyheterStort utbud och mycket personligt hos Glasögon & Linser

Stort utbud och mycket personligt hos Glasögon & Linser

– Hos oss på Glasögon och Linser finner du ett stort utbud av bågar och vi tar oss tid för varje kund med en redig personlig service.

Detta berättar Eva Ljungberg som tillsammans med Fariba Farajwand är optikerna som gärna lägger lite extra tid på varje kund med individanpassad undersökning.

I butiken träffar ni även Frida Ljungberg ibland. Hon hjälper dig att hitta den båge som just du önskar ur deras stora sortiment.

Handikappanpassat

Glasögon & Linser har funnits i Nybro sedan slutet av 1980-talet. 2014 blev Eva ägare till butiken som idag ligger på Storgatan 10.

– Redig service är att lätt kunna hitta till oss. Butiken är handikappanpassad, man tar sig in och ut med hjälp av våra ramper, sedan finns extra utrymme i undersökningsrummet även för större rullstolar eftersom våra maskiner är flyttbara, berättar Eva.

Utrustningar

– Hos oss finns både Autorefractor och Keratometer. Maskiner som kollar begynnande starr och hornhinnans ytskikt för att se brytningsfel och få fram olika värden så att rätt lins kan väljas. Vi har även en ögonbottenkamera, som gör att vi i ett tidigt stadie ska kunna upptäcka förändringar i ögat, som i sin tur innebär att vi kan remittera till ögonmottagningen tidigare än vi kunnat innan, säger Eva.

Morel och Armani är nya märken på bågar hos Glasögon & Linser

Handplockat

Eftersom Glasögon och Linser är en liten fristående butik och inte bunden till någon kedja finns ett brett utbud av märken från många glasögonbågstillverkare.

– Bågarna köper vi från leverantörer som kommer hit. Ibland deltar vi även på mässor, där vi hittar det lilla extra, säger Fariba.

– Våra leverantörer kommer bl.a. från svenska Skaga, som är ett populärt märke här i Nybro. Även nyheter från Morell, Ray Ban och Armani finns här, säger Frida.

Lagar och hjälper

– Redig service är också att snabbt kunna få hjälp då du exempelvis fått skräp i ögat, om du tappat din lins eller något gått sönder på dina bågar. Vi har ett stort reservdelslager och kan snabbt fixa lagningen. Det går även att få s.k. akutglasögon på ett par dagar När du ska välja ny båge får du alltid låna hem ett antal innan du bestämmer dig. Köper du ny båge och vill ha dina glas slipade för att passa den, så fixar vi det också, säger Eva.

– Ibland deltar vi på olika kundkvällar och modevisningar där vi visar bågar. Under tjejkvällarna brukar vår leverantör från O.O design finnas hos oss och det är mycket populärt.

Tid för varje kund

– Vi ger en personlig service och tar oss tid för varje kund, vilket de stora kedjorna har svårare att göra. Vi hoppas att ni som kunder ska uppskatta den service som finns hos oss på hemmaplan, avslutar Eva, Fariba och Frida.

POPULÄRT