HemNyheterKeramikugn och kvalitetsfilmer för stiftelsemedel

Keramikugn och kvalitetsfilmer för stiftelsemedel

Hos Ateljéhus Pukeberg delade Sparbankstiftelsen Kronan under onsdagen ut pengar till representanter från två lokala aktörer.

På plats fanns Elin Persson biträdande kontorschef för Swedbank i Nybro, Ann-Christin Bayard och Johanna Stensson från Sparbanksstiftelsen Kronans styrelse samt Jenny Ahnegård från Pukebergsfastigheter.

Vill göra skillnad

Ann-Christin började med att berätta att Swedbank och Sparbankerna startade i Göteborg 1820, och firar således 200 år under 2020. Sparbankstiftelsen Kronan är en av ägarna i Swedbank. Deras gemensamma engagemang är en vilja att göra skillnad. Stiftelsestyrelsen har sedan 1991 delat ut stipendier två gångar om året med syfte att främja lokalt engagemang inom företagande, utbildning, forskning, idrott och kultur. Dessutom håller de ofta föreläsningar om ekonomi ute på skolorna, engagerar sig i Ung Företagsamhet samt erbjuder en digital utbildning för de som befinner sig i digitalt utanförskap. I Nybro har Sparbanksstiftelsen Kronan inkluderat dagens gåvor sammanlagt delat ut 100 000 kronor till olika föreningar under 2019.

Keramikugn och kvalitetsfilmer

Först ut att ta emot en check på 38 000 kronor var Ateljéhus Pukeberg. Magnus Gustavsson, Sara Västerlund, Nina Bergman, Pauline Fransson och Alexander Aronsson berättade att pengarna kommer att användas till en ny keramikugn.

– Den gamla är uttjänt så det blir ett välkommet tillskott med en ny för alla keramiker, kulturskolelever och andra som arbetar med olika projekt här i Ateljéhus Pukeberg, sa Sara.

Andra stipendiaten var Nybro Filmstudio, som tog emot en check på 5000 kronor. Helén Fredriksson och Marie Fransson berättade att föreningen under året firat 30 årsjubileum och har nu 260 medlemmar vilket är rekord. Föreningen visar sju kvalitetsfilmer under vår- resp. höstterminen.

– Filmstudions styrelse åker bl.a. på filmmässor/festivaler för att hitta de mest intressanta filmerna som ska visas för våra medlemmar. Pengarna är ett välkommet bidrag som kommer gagna alla medlemmar i Nybro Filmstudio, sa Helén.

POPULÄRT