HemNyheterGlenn och Carina fick ett drömkök med fina tips av Emma Cras

Glenn och Carina fick ett drömkök med fina tips av Emma Cras

Nybro Extra april är på väg hem i alla hem. Temat denna månad är drömboende i Nybro. Här kan du bl.a. läsa om Glenn och Carina Erlandsson som totalrenoverat sitt kök.

Familjen växer och för att få plats med både barn och barnbarn gjorde Carina och Glenn Erlandsson en rockad och byggde om hela köket. De fick hjälp med färg och inredning av Emma Cras, som är certifierad inredare och homestagingkonsult på Curts Färg.

– Ibland är man hemmablind och har svårt att bestämma sig eller komma överens i hur man vill ha det i sitt hem när man vill göra en förändring.  Vi ville få hjälp att se köket med andra ögon och Emma Cras har gjort ett fantastiskt jobb. Det blev ett resultat som vi är mycket nöjda med, berättar Carina.

Lägenhet mot hus

Carina och Glenn Erlandsson flyttade för sju år sedan från lägenhet till ett hus på Gotlandsgatan byggt 1964, och det är något de inte ångrat.

– Vi trivs jättebra. Huset hade inte fått så mycket kärlek så det ville vi gärna ge det och samtidigt sätta vår egen prägling på boendet. Vi har tre barn och när vårt yngsta barn flyttade hemifrån strax innan jul började vi renovera källaren och trappan ner, m.m. När sedan turen kom till köket gjorde vi en total ändring och planerade för att flytta köksdelen till den del där matplatsen tidigare var. Golvet revs upp och vi installerade värmeslingor under det nya snygga trägolvet. Detta förde även med sig golvbyte i både hall och vardagsrum, vilket vi är jättenöjda med. Ett helt nytt kök i grått införskaffades och monterades upp. Nu med en liten bardel med extra platser ut mot vardagsrummet. Där köket tidigare var är det nu öppnare och vi fick i och med detta en större plats för matbordet, berättar Carina.

– För oss var det viktigt med utrymme. Alla barn med familjer skall få rum runt matbordet. Glenn är händig och älskar att ha många projekt igång. Han har med hjälp av sin pappa gjort den mesta renoveringen själv med bl.a. monteringen av det nya köket, golvinläggning, spotlights i taket m.m. Jag har målat och tapetserat och de nya fönstren har Bosses Bygg hjälpt oss installera.

– Vi har bott i ett renoveringskaos i några veckor, men nu är det snart färdigt. Nu är det bara det roliga ”piffet” att göra klart. Vi har nu fått ett helt fantastiskt drömkök med plats för hela familjen, hälsar Carina och Glenn.

Emma på besök hos Carina och Glenn och tipsade om hur hon skulle sätta upp hyllor och belysning efter att den grå kalkfärgen och tapeten fanns på väggen.

Emmas val = klockrent

Hur tänkte då Emma med valet av färg, tapet och belysning m.m.?

– Jag fick i uppdrag av Carina och Glenn att ge tips på tapetval, färg till murstock, lampor i både fönster och tavelbelysning samt ge råd om placering av inredning. Först åkte jag hem till dem och kollade runt. Eftersom köket går i grått arbetade jag fram färdiga tips med allt från måleri- och tapetval till hela konceptet med belysning och inredningsprodukter utifrån detta. Som kund brukar du alltid få två eller tre olika färg- och tapetförslag och en produktlista med passande möbler m.m. men i Carina och Glenns fall fanns det bara en tapet som var klockren, nämligen Boråstapeters Falsterbo III, vilket de gladeligen köpte. Färgen till murstocken är en kalkstensfärg i grått och är mycket snygg ihop med tapeten. De valde även att köpa den belysning jag rekommenderade, vilket är jätteroligt, säger Emma.

Hjälper dig

– Har du också kört fast och vill ha hjälp av mig, kom in till Curts Färg på Storgatan 20 så bokar vi en tid. På mitt instagramkonto (emma.cras) kan ni följa mig och många av alla idéer jag har. Själv följer jag de flesta influensers och bloggare för att se hur de tapetserar, inreder och målar. De inspirerar många att göra om i sina hem som deras, och då gäller det för mig att veta vad vi på Curts Färg ska erbjuda, säger Emma.

Nedan några bilder från renoveringen. Fler före och efterbilder ser du i papperstidningen som kommer i brevlådan eller i bläddertidningen här på hemsidan.

Matplats innan renoveringen.
Matplats och kök efter.

POPULÄRT