HemMånadens TårtaFenomenala och peppande ridläraren Ingrid fick tårtan

Fenomenala och peppande ridläraren Ingrid fick tårtan

Denna vecka delar vi ut en tårta till den fenomenala ridläraren Ingrid Eriksson i ridhuset i Rismåla. Nomineringen kommer från ett gäng tjejer som rider hoppning och dressyr varje måndagskväll. Motiveringen lyder:

Vi är ett gäng tjejer, i olika åldrar, som deltar i en ridgrupp. Vi rider både hoppning och dressyr och varje ridlektion är ett äventyr i sig. Ingrid sprider glädje omkring sig, har ett enormt tålamod och är helt fenomenal på att guida och vägleda oss, trots våra olika erfarenheter och kunskaper. Hon peppar och uppmuntrar oss så vi utvecklas, vågar och känner oss säkrare i vår ridning. Vi har så roligt tillsammans på våra ridlektioner och tycker Ingrid är värd en tårta varje gång”.

NybroExtra möter upp ridgruppen som består av: Mariana Rundgren, Natalie Mikuljan, Cornelia Mikuljan, Towe Danielsson, Mia Erixon, Victoria Elmbro, Sara Löfhede, Nicole Müller och Jenny Blasiusson strax innan måndagsträningen. Gemensamt tar vi plats i ridhuset för att överraska Ingrid när hon kommer.

– Så roligt, vilka gullungar ni är, säger Ingrid och tar tacksamt emot tårtan.

– Jag har jobbat här i 39 år. Mycket har förändrats genom åren, som exempelvis ridutrustning, underlag och bättre hästar, vilket gör att också elever idag ställer högre krav på utbildningen. Vi är så tacksamma att renoveringen och bygget av Nybro ridklubbs nya anläggning äntligen är igång och den uppbackning vi får från Nybro kommun, säger Ingrid.

– Att gå till jobbet är för det mesta alltid bra men ibland kan det vara mindre roligt om jag själv har en dålig dag. Då räcker det att jag ser på en häst och allt ändras snabbt. Dess välgörande utseende gör att mitt inre får en varm, trivsam känsla, säger Ingrid och ler.

– När coronapandemin började var vi rädda att det skulle bli tomt i ridhuset, men tvärtom har vi många fler som vill rida nu och hålla igång. Se bara på dessa härliga sammansvetsade tjejer som kommer hit varje måndagskväll klockan 20.00. Det är så roligt att få vara ridlärare åt dem.

– Tårtan delar jag med de som har tid att stanna ikväll efter träningen. Blir det över så sparar jag den biten till mina fantastiska kollegor som jobbar med mig här i stallet dagligen, hälsar Ingrid.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT