HemNyheterSmart garderob – ett klokt sätt att handla

Smart garderob – ett klokt sätt att handla

Catharina Stutterheim med butiken Magazine Lou har inlett ett samarbete med Karin Dahlby, tidigare ägare till butiken MK Madame i Åseda och grundare till varumärkesskyddade konceptet Smart garderob.

– Garderoben är full men här sitter jag och har inget att ta på mig.

Så började Karin sitt anförande när hon besökte Magazine Lou under två dagar i förra veckan.

–  Varför blir det så fel och varför köper vi så mycket kläder som vi inte använder. Smart garderob innebär att få personlig vägledning i dina klädval, ett koncept som är mer aktuellt än någonsin då det pratas mycket om miljö och klimat för att köpa rätt kläder. Du kanske inte köper mindre för att du tänker på miljön, men med Smart garderob köper du rätt plagg från början, som enkelt kan kombineras med varandra och som sedan används. Du slipper därmed impulsköp, köpa utan att prova, lyssna på vännerköp eller handla över internet med en överfull garderob som följd och med kläder som sedan bara slängs, berättade Karin.

Karin Dahlby samverkar med sitt koncept med flera butiker på mindre orter och har nu även påbörjat ett samarbete med Magazine Lou i Nybro.

– Du bokar en timme med mig hos Magazine Lou där vi sitter ner i en avskild hörna i butiken och diskuterar fram passande kläder som du sedan i lugn och ro provar i din storlek. Allt dokumenteras och du har nu en Smart garderob för årstiden med din personliga stil och slipper bekymra dig vad du ska ta på dig, sa Karin.

–Vi på Magazine Lou är mycket glada att få samarbeta med Karin och hoppas många kunder kommer upptäcka att konceptet Smart garderob är ett klokt sätt att handla på för en personlig vägledning och för att spara tid, pengar och miljö, sa Catharina. 

POPULÄRT