HemNyheterNya framgångar för Amanda Eriksson

Nya framgångar för Amanda Eriksson

Det blev en minst sagt lyckad säsongsavslutning utomhus för Amanda Eriksson, Nybro, då hon deltog i de tävlingar som avgjordes i Sundbyholm och avslutades på söndagen. Det blev nämligen en seger och en andraplats vid de nationella hopptävlingarna, som samlade den svenska eliten.

–I torsdags lyckades jag med Hard Rock vinna 1.40-klassen, då allt stämde. Sedan två år tränar och tävlar jag med Hard Rock, som är en av mina fyra topphästar, berättar Amanda Eriksson, som numera tävlar för Ölands Ryttarförening.

En annan av dessa topphästar är Fifty Cent, som Amanda Eriksson utbildat och tydligen med lyckat resultat.

–Vid söndagens tävling blev det en meriterande andraplats med Fifty Cent i 1.50-klassen vilket jag verkligen är nöjd med.

Väl hemma i Pukaberg och ridhuset där var Amanda Eriksson igång och tränade redan på måndagen och det gällde då de hästar som inte tävlade i Sundbyholm.

Debut i senior-SM

I mitten av oktober kör inomhussäsongen igång och mycket står på spel framöver.

– Jag ska för första gången vara med i senior-SM, som avgörs i november. Tävlingarna blir i Grevagården, Skövde. Det är Hard Rock och Fifty Cent, som jag har kvalat in med. Jag ser redan fram emot SM-tävlingarna, säger Amanda Eriksson,

INGVAR GUNNARSSON


    POPULÄRT