HemNyheterSläpper skiva om sin hemstad Nybro

Släpper skiva om sin hemstad Nybro

Den 11 november släpper Nybrosonen Kim Warsén albumet Lortbron, en instrumental skiva med enbart piano, orgel och fältinspelningar som börjar sin berättelse vid Lortbron, platsen den småländska småstaden Nybro byggdes på 

 –Lortbron är en meditativ odyssé i ett storslaget lugn. Det vackra och gåtfulla finner sig till ro hos det lite ostämda och skeva. Med sin nästan heliga minimalism framkallar albumet Lortbron en rörelse som både drabbar och förlöser.

Så beskriver Kim Warsén albumet.

Sjunde album

War San / Kim Warsén är en svensk sångare och tonsättare med en brokig musikalisk bakgrund. Han har gjort sig mest känd i Spanien (2006-2014) som frontfigur och sångare i de kritikerrosade banden Ginferno och Los Cuantos. Ambientskivan Lortbron är hans sjunde fullängdsalbum och blir första släppet på Transnational Records.

Kim Warsén började studera piano i sexårsåldern, senare trumpet, sång och komposition och blev tidigt intresserad av meditativ musik samt att söka ljudbilder med hjälp av både piano och okonventionella slagverk. Kim bor sedan 2014 på landsbygden söder om Kalmar, där han byggt musikstudion Bad Sower Studios.

Från Lortbron till Kungshall

Den instrumentala skivan med enbart piano, orgel och fältinspelningar börjar sin berättelse vid Lortbron, platsen den småländska småstaden Nybro byggdes på. Med titlar som Vid Stigen Stjärnor Låg, Bäckarna och Aftonland tar den oss sedan vidare upp på kullen där stadsdelen Kungshall flera hundra år senare byggdes.

Albumet Lortbron ger med sin oförställda nakenhet och sitt omedelbara lugn plats för både kontemplation och inre resor. Lika vackert som livet självt, men inte heller vackrare.

–Lortbron släpps på CD och digitalt på alla strömningstjänster den 11 november, säger Kim och hoppas att nå många i sin gamla hemstad, som vill lyssna.

POPULÄRT