HemNyheterNu ska vi ge varandra vårt livs viktigaste jul!

Nu ska vi ge varandra vårt livs viktigaste jul!

Julen närmar sig – och det blir inte som vanligt. Sällan, säkert aldrig, har vårt behov av att fira en alldeles vanlig jul varit större. Vi är alla trötta på avstånd, kramlöshet och den ständiga inre oron. Men vi måste hålla i, och hålla ut, ett litet tag till. Det är ett sätt att visa respekt och omtanke. Vaccin är på väg och vi får inte ge oss.

Just nu planerar vi alla för att få en omtänksam och fin högtid, säker och smittfri. Framför oss ligger samtidigt vårt livs viktigaste jul! Glädjen med julen får inte förstöras. Vi behöver den extra mycket det här året. När du läser detta står vi inför julskyltningen. Missa inte tillfället att besöka Nybros centrum och de vackra inspirerande skyltningarna. Besök gärna våra fina butiker. Alla handlare har gjort allt de kan för att du ska känna dig säker när du handlar. Håll avstånd och respektera uppmaningar så ska det gå bra – och vi räddar en del av julens glädje. Den att få köpa lite klappar till nära och kära. 

Det finns också ett annat viktigt skäl till att titta in i våra Nybroitiska butiker. Julhandeln är superviktig för deras överlevnad. Sviker vi dem nu är risken mycket större att de inte finns när covid-smittan är borta. Handlar du i Nybro gör du alltså en investering i vårt levande centrums framtid!

Positiv och späckad

Idag 25 november kommer en ny späckad NybroExtra. Här är lite lästips ut tidningen, som vanligt fylld med massor av positiva nyheter, glada och energiska människor och kända profiler från din hembygd!

Axipto har nyss kammat hem en order på 300 miljoner kronor. Det ger jobb de kommande fem åren. En säkrare framtid, med ytterligare order på ingång gör att man ser positivt på tiden efter coronan.

Bland alla företag som jobbar inom Rot och Rut är det också massor att göra. Nytt år ger nya bidragspengar, faktiskt mera än tidigare, och vi berättar om vilka nya regler som gäller.

Profil som tomte

Vem är årets NybroExtra-tomte? Några ledtrådar: 36 jular på samma företag! Årets tomte trivs verkligen i sin jobbverkstad där det hela tiden kommer nyheter och mycket trevligt folk. Ibland får verkstaden även besök av kända personer, som vill göra avtryck. Var med och gissa. Mer info finns inne i tidningen.

Vem är årets tomte?

Idrott, framför allt fotboll, kom tidigt in i numera 82-årige Bernt Jonssons liv. Han började nämligen i Pukebergs BK och blev senare fotbollsdomare och fick förtroendet att vara med högt upp i seriesystemet. Bernt är månadens idrottsprofil.

Entreprenör i ordets rätta bemärkelse är 74-årige Björn Kindberg, Överstatorp. Visst har han slagit av på takten något, men har fortfarande en hel del bollar i luften. Björn minns bland annat när han rev i kvarteret Balder under 1980. Han är månadens ”Så minns jag mitt Nybro”

Björn Kindberg trivs med att fortfarande vara i farten.

Möt polischefen Lotta

Lotta har aldrig ångrat sitt yrkesval. 

– Det är världens bästa jobb att vara polis och jag har aldrig ångrat att jag blev det. Den ena dagen är inte är den andra lik, säger Lotta Petersson, som den 1 september blev ny polisområdeschef i Nybro. Läs mera inne i tidningen.

Träffa också PRO Nybro, som genomförde en friluftsdag i Badhusparken med tipspromenad, gymnastik, boule och stavgång. Alla som deltog fick en lott på vilken de kunde vinna fina priser. Givetvis bjöds det på kaffe och nybakade bullar och så klart: aktiviteterna genomfördes på ett covid-19-säkert sätt. 

Mona Karlsson serverade bullar och kaffe när PRO hade friluftsdag.

Här är mera lokal entusiasm. I Ljungdahlshuset, f.d. Bongs lokaler på Emmabodavägen ska en ny padelhall stå klar under början av 2021. Det är padelälskarna och kompisarna Kim Ahlqvist, Martin Sandell, Linus Karlsson, Christian ”Gunte” Gunnarsson och Erik Johansson som gått samman och bildat Nybro City Padel.

Ge oss vår jul

Och så måste vi, steg för steg, få så mycket som möjligt av vår viktiga julstämning till oss. Självklart smittsäkert, och i Nybro är vi ju noga med sånt.

På söndag är det julskyltning i Nybro och de flesta butikerna kommer att ha öppet 13-18.

En annorlunda julskyltning som blir mysig och säker om vi alla deltar med omtanke och respekt. Snälla fina Nybrobor, köp dina julklappar i Nybro. Stötta våra butiker och handlare. Vi vill ju ha kvar dem i framtiden.

Missa inte NybroExtras julmusik med tomteradio utanför Storgatan 20, ta också en titt in i  alla fina skyltfönster. Rösta på vackraste skyltfönstret. Kupong och info finns inne i dagens NybroExtra. 

POPULÄRT