HemNyheterKul och detaljrikt i Systrarnas vinnande skyltfönster

Kul och detaljrikt i Systrarnas vinnande skyltfönster

Så har ett år till nästan tagit slut. Ett märkligt, jobbigt, svårt år för många. Men vi har varit starka och gjort det man måste: hållit i och hållit ut.

Onsdag 16 december är årets sista NybroExtra på väg ut i brevlådan. Där kan ni läsa om och se vem som var bakom tomtemasken, Hammarströms nyårsfyrverkeri som i år blir en höjdare från Victoriavallen, idrottsprofilen Rebecca Ljungdahl, Eila Göransson ung och aktiv, 91-åriga Gertie Johannesson, som klarar det mesta själv, tävlingar, julpyssel med recept och mycket mera. Nu blickar vi framåt.  2021 blir extra spännande – vårt Jubileums-år. Vi lovar att fylla det med massor av överraskningar. Och vi maxar firandet när Coronan äntligen stuckit från stan!

Nedan följer reportaget från årets skyltfönstervinnare som är Systrarna.:

Vinnare av årets snyggaste skyltfönster blev Systrarna som hade skyltat julinspirerat på ett kul sätt. Runt fönstren var det extra vackert med granris och röda rosetter.

Med start på julskyltningssöndagen och följande vecka fanns möjlighet att delta i NybroExtras tävling och rösta på snyggaste skyltfönstret till jul i Nybro. I år hade våra läsare bestämt att de flesta rösterna skulle gå till Systrarna som med sitt traditionella juliga föns­ter och snögubbsfamiljen på skidtur samt massor av detaljer får oss att stanna extra länge vid deras fönster.

– Jippi! Vad roligt att vi vann i år, säger Matilda och Lotta när NybroExtra kommer för att gratulera.  

Kul och detaljrikt

– Det har varit ett mycket tråkigt år pga. pandemin så vi tänkte att våra fönster skulle få massor av kul detaljer, säger Matilda Bramwall, som står för kreativiteten.

Traditionellt med garnpyntad gran och paket.

–I ett av fönstren har vi den traditionella julgranen som pyntats med garnbollar och en virkat girlang. Tomten försöker gömma sig i granen efter att han smygöppnat julklapparna. Kulor med olika mönster som ramats in i brodyrramar hänger från taket, säger Lotta.

Matildas favoritfönster med snögubbsfamiljen på utflykt.

–Fönster nummer två, som även är mitt favoritfönster har vi snögubbsfamiljen, med huvud av rislampor.  De är ute på en utflykt i björkskogen och har varm chokladdryck med sig. Kläder, mössor, vantar m.m. som de har på sig är produkter som vi har tillverkat under året med garn och tyg som vi säljer i butiken, säger Matilda.

– Granriset som är en vacker prydnad­­­ runt fönstren får vi tacka pappa Sten och broder Joel för all hjälp med.

MARINE ARVIDSSON

POPULÄRT