HemNyheterNybroExtra 40 år – Nu firar vi tillsammans!

NybroExtra 40 år – Nu firar vi tillsammans!

Årets första NybroExtra är på väg ut i brevlådorna. I år med ändrad utdelningsdag nämligen torsdagar istället för onsdagar, så håll utkik!

Oj, så fort det gick! NybroExtra har blivit 40 år. Fantastiska år i Nybrobornas tjänst. Hundratals nummer, många tusen sidor, massor av fina samtal med härliga Nybrobor som lett till tips, texter, annonser och inspiration. Och framför allt, miljoner stunder av mysig läsning i regionens alla hem.

Vi känner oss inte gamla, inte ett dugg. Knappt medelålders, och fyllda med framtidstro. Men 1981, då vi startade, var ändå en annan tid. Då, 1981, hade vi en dröm – att bli den verkligt lokala tidningen till nytta både för innevånarna och företagsamheten. Vår egen devis beskriver vad vi ville när tidningen startade: för Nybrobor, om Nybrobor, av Nybrobor. 

Vår ödmjuka önskan är att ni tycker vi lyckades med vår ambition.

Nu, efter 40 års utgivning av NybroExtra, känner vi oss verkligen som en del av Nybrobornas innersta, själva själen i vår kommun. Tillsammans med våra härliga läsare, och de lokala företagen, har vi utvecklats, blivit innehållsrikare och är områdets största annonsorgan. Och vi är stolta över att vara Nybroitiska på riktigt. Det gör oss efterlängtade, får vi ofta höra med Nybroitiskt blygt blossande kinder. De som inte kan vänta på nästa nummer följer NybroExtra på vår hemsida. Där slår besökstalen ständigt nya rekord.

Vi firar Tillsammans!

En tidning och ett jubileum har en viktig sak gemensam: det blir bäst när det görs generöst av människor tillsammans. Därför vill vi uppmärksamma alla härliga, hjälpsamma fantastiska människors liv i flera nya serier under vårt jubileumsår! Läs, njut och minns tillsammans med bland annat:

• ”Så träffades vi”, är en ny serie där Nybrobor får berätta hur de träffades och om livet tillsammans. Mats och Eva är först ut i denna serie.

Ytterligare nya serier med läsning väntar:

•  Nybrokockar bjuder på sina recept.

•  Mitt Husdjur är årets sötchock.

•  Thérèse Köppen berättar i text och bilder om kända artister som besökt Nybro.

•  Loa har letat i NybroExtras 40 åriga bildarkiv och plockat fram spännande bilder.

•  Ingvar minns sin barndomsstad Nybro

•  Fyller du också 40 i år? Grattis, du kommer att uppmärksammas med särskilda överraskningar

•   Tårtor i massor för att ”du är värd det”. Dessutom överraskar vi många barn och ungdomar med ett tårtkalas. Först ut är Positivet, ett dagis i Idehult. Läs mer inne i tidningen.

En ”redig” lokal tidning blir bäst när den görs nära sina läsare. Vi älskar när ni hör av er, tipsar, kommer in på redaktionen med bilder eller stoppar oss på stan med en bra idé. Som alltid, det bästa är det man gör tillsammans. Stort varmt tack för ert engagemang, er glädje och uppskattning.

Varmt välkomna till vårt Jubileumsår. Och glad armbåge på er allihop!

LOA ARVIDSSON

POPULÄRT