HemMånadens TårtaTårta till eldsjälen och logistiklösaren Marie

Tårta till eldsjälen och logistiklösaren Marie

Hej, jag och min bror Patrik vill nominera vår syster Marie Nilsson till månadens tårta, som gör ett fantastiskt jobb i slalombacken med ännu mer logistik och fler funktionärer för att kunna anpassa till de restriktioner som råder. Så lyder nomineringen i det mail som kom till redaktionen från Ewa Johnsson med motivering:

”Vi vill nominera vår syster till månadens tårta för hennes fantastiska arbete i Nybro slalomklubb med att samordna bemanningen av funktionärer, så att Svartbäcksmålabacken kan ha öppet för allmänheten under alla helger, onsdagskvällar och sportlovet. Det krävs många funktionärer med olika uppgifter för att kunna driva denna anläggning och det finns många i slalomklubben som är värda att uppmärksammas. Men just den här tårtan vill vi tilldela Marie för hennes flitiga arbete med att tillsätta och hålla koll på bemanningen under en väldigt intensiv period. Oftast ställer hon själv upp och engagerar sin familj när det felar funktionärer. Hennes ideella arbete skänker glädje för så många skidåkare. Ett arbeta som är värt uppmärksammas och uppmuntras med en tårta.”

NybroExtra beger sig till Svartbäcksmåla för att träffa Marie denna sportlovsdag när solen flödar från en blå himmel och en jämn ström av skidåkare har intagit slalombacken och de närliggande grillplatserna.

–Vilken överraskning! Å, vad glad jag blir åt denna fina tårta, säger Marie. 

–Jag har varit medlem i Nybro Slalomklubb i många år och här finns en fantastisk gemenskap. Det är inte svårt att få folk att ställa upp när det behövs. Just idag är vi åtta stycken som håller verksamheten igång. Denna säsong har vi fått tänka om och coronaanpassa en del. Bl.a. sker all utprovning av utrustning utomhus. Sen uppmanar vi folk att hålla avstånd och det sköter de riktigt bra. 

–Hittills har vi haft en bra säsong med många besökare både från Nybro och närliggande kommuner. Själv har jag inte hunnit åka en enda gång ännu, men kanske ska jag passa på under kommande helg om det är lugnare i backen och innan snön smälter bort, säger Marie.

– Tårtan delar jag gladeligen med alla mina vänner från klubben som är här och hjälper till idag.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT