HemNyheterGlada Bokens orkester bjuder in till musikquiz

Glada Bokens orkester bjuder in till musikquiz

För många har coronaviruset varit förödande, inte minst inom musikvärlden där i stort sett alla spelningar fått ställas in. Så även för Glada Bokens orkester som inte låter sig nedslås utan tänker nytt och bjuder in till livesänt musikquiz via sin facebook-sida istället.

–Idag är det första dagen vi alla är samlade igen för att öva till vårt musikquiz som vi ska genomföra den 31 mars, berättar Emma Coucher och Åsa Håkansson samt grabbarna Glada bokens orkester som NybroExtra träffar på Kristallen i Nybro.

De har inte träffats och spelat ihop sedan oktober förra året, men det märktes inte. Alla kom snabbt in i det rätta soundet och framförde låten ”Sverige” med Kent för oss.

– Många upplever en stor ensamhet nu i pandemin när man inte får eller ska träffa andra. Inställda spelningar har verkligen ställt till det både för oss och den publik som sett fram emot att få lyssna till oss. Vi i Glada Boken fick tänka om. Under vintern har vi lärt oss mycket nytt, bl.a. har vi filmats enskilt, som sedan redigerats ihop till ett flertal musikvideos och en adventskalender i december som sändes på facebook och YouTube. Dessa har varit mycket uppskattade, berättar Emma.

– Nu går vi ett steg till och erbjuder publiken att delta i vårat musikquiz, som vi sänder direkt härifrån Kristallen via facebook i ca. en och en halv timme. Det blir 11-12 låtar av blandad musik, nya medleyn, en hyllning till Torleifs m.m. samt ett par extra frågor till varje låt, säger Åsa.  

– Konferencier under kvällen kommer Stig Olsson att vara och Linda Lindgren sköter livesändningen. 

–Vill du delta i tävlingen köper du din kryssplan hos Bohmans Bokhandel. Fina priser utlovas. Fast det går självklart bra att titta och lyssna till oss utan att quizza. Onsdagen den 31 mars kl. 18.00 kör vi igång, hälsar gänget i Glada Bokens orkester.

POPULÄRT