HemNyheterJonathan startar eget i pappas spår

Jonathan startar eget i pappas spår

Vårt 40-åriga jubileum rullar vidare. Mars månads NybroExtra är på väg ut till vartenda hushåll i Nybro och Emmaboda. Att vi månad efter månad kan visa att det vi gör tillsammans lokalt är viktigt och står sig starkt när tiderna är som oroligast. En tidning har flera roller. Att informera, att underhålla, att ge medborgarna överblick och kunskap. De lokala butikerna och företagen är här för oss. Då måste vi också vara där för dem. Och handla lokalt! Så bläddra bland reportage, bilder och annan läsning. Denna månad har vi flera temasidor om skogen och bilen. Och du! Är du på stan och tittar in på redaktionen så är det inte omöjligt att tranan varit på plats med godisägg till några av er. Idag 25 mars är det ju trandagen.

Bland reportagen kan du läsa om Jonathan Bengtsson som efter några års frånvaro från Nybro flyttade tillbaka till hemstaden. Han har nu startat eget företag i pappas spår. Artikeln finns i tidningen och här nedan:

Nu är det dags för Nybrokillen Jonathan Bengtsson att starta och driva något eget. Måndagen den 15 mars startade han företaget Bengtssons Puts och fortsätter nu i pappas spår med att putsa fönster hos privatpersoner och företag i Nybro med omnejd.

–Jag är en Nybropojk från början, uppvuxen i Hanemåla, som nu blivit 37 år gammal. När jag var 18 år var det dags att flytta och prova vingarna och arbete både i Göteborg, Stockholm och Visby på olika fönsterputsbolag men även inom andra yrken. Vid 24 års ålder träffade jag min fru Caroline och när vi väntade vår första flicka, (idag har vi två) kände vi att det var dags att vända hemåt mot Nybro till min födelsestad, familj, tryggheten och lugnet nära naturen.

I pappas fotspår

–Min pappa Ingemar Bengtsson startade fönsterputsbolag i Nybro på sent 70-tal. Det utvecklades sedan under åren till att bli stans dåtida största städ/fönsterputsbolag och min pappa var lite av en lokal profil i Nybro. Han avled hastigt 1997 och företaget drevs sedan vidare inom familjen fram till 2019 då det såldes. Det känns både nostalgiskt & motiverande att nu börja driva något liknande som pappa, säger Jonathan. 

Hantverksyrke

–Även om jag jobbat med andra saker har fönsterputsning alltid varit ett hantverk jag tyckt om och arbetat med. Ett yrke som kräver sina egna professionella verktyg för ett perfekt resultat. Jag brinner även för den personliga servicen och att få jobba nära trogna kunder i det småstadsaktiga. 

För Jonathan är det också viktigt att det finns tillit från båda parter. 

–Du behöver inte vara hemma när jag besöker dig utan vi litar på varandra och kommer överens om en tid när putsningen kan ske, säger han. 

Abonnera

– Med företaget Bengtssons Puts erbjuder jag att putsa fönstren på traditionellt sätt

 Det finns även möjlighet att ha ett fönsterputsabonnemang, vilket innebär att få sina utsidor på fönstren putsade regelbundet för ett fast pris.

 På min hemsida kan du uppge hur många fönster du vill få putsade, så återkommer jag med en offert. Dessutom kan du utnyttja RUT-avdraget, säger Jonathan.

Inte störst – men bäst

–Kanske är det en chansning att starta företag i dessa tråkiga pandemitider. Men jag känner mig motiverad och vill visa att det går att göra något bra av detta. Jag vill inte bli störst men gärna vara bäst, säger Jonathan.

MARINE ARVIDSSON

POPULÄRT