HemNyheterAllt fler förverkligar bo-drömmar i Nybro!

Allt fler förverkligar bo-drömmar i Nybro!

Månadens NybroExtra är på väg ut i brevlådan.

Alla människor har drömmar! Vi strävar efter att, steg för steg, förverkliga våra mål och leva ett allt bättre liv. Och inom inget område är det så tydligt som hur vi vill bo. Därför har det känts fantastiskt att få göra månadens tidning, med temat Bygga och Bo i Nybro. För precis nu sjuder Nybro av bostadsbyggande, framtidstro och många människors lust att få ett bättre liv, bo på ett nytt ställe och kanske hitta till något mera personligt. Helt enkelt fylla på livet med mera kvalitet. Såna saker som är enkelt att hitta i Nybro. Bra skola, omsorg, närhet till naturen exempelvis.

Mycket nytt

Intresset för att bygga nytt i Nybro är riktigt stort. Ett exempel: under fjolåret släpptes 42 villatomter i området Flundran, som gränsar till friluftsområdet i Svartbäcksmåla. Av dessa 42 är endast 15 lediga.

– Gensvaret för Flundrans tomter har varit fantastiskt. I första omgången är det mest de tomter som är närmast 7,5- och 10 kilometerspåren i Svartbäcksmåla man har prioriterat, säger samhällsbyggnadschef Anders Davidsson vid Nybro kommun.

Nybro Bostads AB satsar vidare på byggande av lägenheter. Nu är det området utanför centralorten och Örsjös tur. Det blir första platsen i Sverige med att få kombohus tillverkade av finländska familjeföretaget Heikus Hus-Talo.

För besökare

Nu kan också besökare bo fint i Nybro. Stora Hotellets rum är klara.Vår reporter har besökt hotellet och kikat in. Läs vad vi mötte i din NybroExtra.

Ny lägenhet

Det är alltid kul att höra hur folk planerar sitt boende. Så vi har hälsat på hos Josefin Wiklund och Olliver Erlandsson, som trivs i Paradiset och nyligen flyttade från en 2:a till en 3.5:a i samma område.

-Vi tog över den förra lägenheten när min pappa flyttade i höstas, berättar Josefin. 

Familjen Sula bygger nytt hus

Vi har också varit hemma hos Mevlana och Edmond Sula, som köpt tomt i det nya kvarteret i Hanemåla. I slutet av året eller början av nästa år är planen att de ska flytta in i sitt nybyggda hus.

Mevlana och Edmond berättar att de länge haft tankar på hus och att särskilt Mevlana, som haft en klar bild över hur hon vill att deras framtida hus ska se ut.

Vet du att grus och sand oftast är grunden till ditt bygge?

Oavsett om du ska bygga väg, gjuta platta till ditt boende, anlägga garageuppfart, dränera runt huset eller bygga sandlåda till dina barn behövs ballast. Hos Nybrogrus finns det som är själva basen för bygget och projektet, så dem möter du också i din nya tidning.

Dessutom våra återkommande artiklar om Kändisar som besökt Nybro, Årets 40-åringar – denna månad Patrik Åberg, Idrottsprofil Emmy Jonsson, Så träffades vi med Birgitta och Lasse Erikson, Månades yrke, Mitt husdjur, Minns mitt Nybro med Pelle Arbin m.m.

Glad valborg!

POPULÄRT