HemNyheterGrattis Robin - utsedd till Hockeyettans bästa målvakt

Grattis Robin – utsedd till Hockeyettans bästa målvakt

Nybro Vikings Robin Johansson tar hem utmärkelsen bästa målvakt i ATG Hockeyettan Awards, prisutdelningen där spelarna i säsong 2020/2021 själva röstar fram vinnarna. Totalt har 156 spelare från 19 lag deltagit i undersökningen som bland annat utser årets mest värdefulla spelare, årets unga spelare och årets coach.

Nybro Vikings har en stark säsong bakom sig och gick vinnande ur Allettan Södra. En viktig anledning till det är målvakten Robin Johansson som storspelat mellan stolparna, vilket spelare runt om i ligan också uppmärksammat.

– Det är lite extra roligt att det är spelarna som har röstat fram mig, inte någon journalist eller supporter. Det är faktiskt dem som försöker göra mål på mig så det ser jag verkligen som en komplimang, säger Robin Johansson.

Den talangfulle målvakten spelade 30 matcher i grundserien med en räddningsprocent på 93,3 procent, bäst i hela Hockeyettan. Men spelaren själv framhåller att priset är en laginsats.

– Vi har ett väldigt bra försvar. Samtidigt när det väl kommer till kritan så är det upp till mig att hålla tätt, fortsätter Robin Johansson.

För spelarna har det varit en prövande säsong på många sätt. Publikfavoriterna Nybro Vikings är vana vid ett fantastiskt läktarstöd på hemmaplan – och fansen har varit saknade, berättar målvakten.

– Man har aldrig varit med om något liknande tidigare och det är nog först nu som man förstår hur viktiga supportrarna och inramningen är! Tur är att Nybro är ett riktigt hockeynäste där supportrarna står vid lagets sida i vått och torrt, avslutar Robin Johansson.

Här är alla utmärkelser

Mest värdefulla spelare Marcus Paulsson, Mörrum Bästa back Johan Pettersson, Kalix Bästa forward Marcus Paulsson, Mörrum Bästa målvakt Robin Johansson, Nybro Vikings Bästa unga spelare (delad förstaplats) Adam Bäckstrand, Mörrum, Simon Robertsson, Piteå Bästa coach Dennis Hall, Forshaga Överraskningslaget Forshaga Bästa hockeyfrilla Elias Bjuhr, Östersund Mest välklädde spelare  Hédi Fatnassi, Forshaga Största glädjespridare Johan Höglund, Östersund

POPULÄRT