HemMånadens TårtaSkytten och entreprenören Björn fick en tårta

Skytten och entreprenören Björn fick en tårta

Veckans tårta fick Björn Fridenmyr som har stor kämparglöd för sitt skytteprojekt. Nomineringen kommer från Inger och Peter Petersson med motivering:

Björn är en entreprenör med mycket stora ambitioner. Han har skapat ett enormt fint skyttecenter i Norrbäck där alla som är intresserade kan komma och skjuta skeet och trap. Björn har en enorm kämparglöd och här har han lagt ner både hjärta och själ i detta projekt. Väl värd en tårta.”

För att överraska med tårtan tar NybroExtra en sväng ut till Norrbäck och skytteanläggningen på den öppna åkermarken, som Björn har byggt tillsammans med familj och vänner. Här finns även en jaktstuga som används av jaktlaget när det är säsong för detta.

–Så fantastiskt kul att få detta. Det var en överraskning vill jag säga. 

Jag har alltid haft en dröm om en egen skyttebana och nu har drömmen blivit sann. Tidigare fanns en bana i Flerohopp, men den är nerlagd. Det var förra året som vi byggde denna anläggning där vi skjuter lerduvor i skeet och Trap i olika serier, berättar Björn.

 Nyligen bildades Norrbäcks skytteförening som nu har ett 60-tal medlemmar. 

–Det bästa med skytte är gemenskapen i föreningen och spänningen att få skjuta. Jag har alltid gillat skytte. När jag började som liten var geväret längre än mig, säger Björn och skrattar.

–Jag tränar flera gånger i veckan och har tävlat i skytte i hela mitt liv. Dessutom leder jag grupper för i dagsläget åtta personer åt gången. När coronarestriktionerna lättat kommer det finnas möjlighet för fler intresserade och även privatpersoner kompisgäng och företag att komma hit och skjuta både skeet och Trap. Det är bara att höra av sig till mig, säger Björn. 

– Tårtan delar jag med mina skyttevänner som är här ikväll för att träna, hälsar Björn.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT