HemMånadens TårtaTårta till fenomenala djurvännen Sandra

Tårta till fenomenala djurvännen Sandra

Idag har vi delat ut en tårta till fenomenala Sandra Tigerlind på ideella föreningen Black dog Foundation. Nomineringen kommer från Moniqa Olson med motivering:

Sandra är en fantastisk människa som gör ett jättejobb och lägger ned mycket tid och engagemang på att rädda utsatta hundar. Hon är så väl värd tårtan”.”

NybroExtra beger sig till Stengårdsholma utanför Orrefors där hundhemmet Black dog Foundation ligger. Här möter vi Sandra Tigerlind som är i full färd med att sätta upp stängsel runt tomten.

– Så trevligt! Vad glad jag blir. Vem Moniqa är kan jag inte på rak arm säga, men vad roligt att hon nominerat mig, säger Sandra och tar glatt emot tårtan.

–Jag har arbetat med djur i 15 år och är utbildad hundpsykolog med specialisering på rädda, osäkra och traumatiserade hundar.

–Hundhemmet har jag drivit i fem år och här på Stengårdsholma sedan november 2020. Här trivs jag mycket bra med hundarna och mina katter och får. Just nu är det 18 hundar som är placerade här, som jag jobbar med. Hundar från privatpersoner, föreningar och myndigheter som är mellan två hem men även de som är i livets slutskede.

Hundhemmet finansieras med en 1/3 var av donation, föreningar och från myndigheter.

–Det går åt mycket foder till hundarna, så alla gåvor är dessutom välkomna, säger Sandra.

–Namnet Black dog Foundation kommer sig av att det oftast är helsvarta hundar som blir valda sist. Här finns dock inte bara svarta hundar. Själv har jag ett starkt intresse för är Huskies.

–Det bästa med mitt arbete är att få jobba med hundarna så att de så småningom kan omplaceras till ett eget hem.

– Tårtan delar jag med mina volontärer som kommer till mig ibland. Är du också intresserad kan du kontakta mig. Det finns alltid plats för dig som vill hjälpa till, hälsar Sandra.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT