HemNyheter40-årsjubilerande butik ordnade två modevisningar på Stora Hotellet i Nybro

40-årsjubilerande butik ordnade två modevisningar på Stora Hotellet i Nybro

Vilken järnkvinna vi har i Nybro! Catharina Stutterheim med sin butik Magazine Lou gjorde succé när hon under två kvällar genomförde modevisningar på Stora Hotellet i Nybro. 

Sammanlagt hade ett 35-tal gäster per kväll tagit plats i bistron på hotellet för att spana in höst- och vintermodet. Inför dessa modevisningar hade Catharina tagit hjälp av stilrådgivare Karin Dahlby med systern Cicci, som koreograferat modellernas entréer. Hotellchef Ulrica Olsson skötte musiken och övrig hotellpersonal serverade god mat och dryck.

–Det är mycket jobb och många timmar som läggs ner bl.a. ska modellernas kläder provas ut, lokal med förtäring ska bokas och sedan ska vi ha öppet i butiken efteråt. Därför är jag glad att ha tagit hjälp av Karin och hennes syster i år, så att jag och min personal Marita Kallenberg kan sitta ner och titta själva, säger Catharina.

Catharina är en fantastisk entreprenör som i många år satt Nybro på kartan. Hon lyser av energi och ser inga hinder – bara möjligheter. I år firar hon dessutom 40 år med butik Magazine Lou.

Hur många modevisningar har du haft under dessa år tror du?

–Jag vet inte exakt, men det är nog ett 70-tal och oftast i samarbete med någon förening eller företag. Förutom i butiken har jag bl.a. varit i Kalmarsalen, Stufvenäs, Smedby, ishallen, på torget och Kristallen, säger Catharina.

Minns du din första?

–Nej det gör jag inte det har varit så många. Däremot kommer jag speciellt ihåg ett år när jag blev överraskad av artisten och kalaspinglan Eva Milesson som kom och spexade och hade ballonger och annat kul med sig.

Du har många märken i butiken. Vilket är ditt eget favoritmärke?

–Jag gillar Oui mycket, men jag har många bra märken. Till våren kommer jag även att göra en liten rockad. Några försvinner för att ge plats åt i kvalitetskläder i fyra nya märken bl.a. från Italien. Fast de populära kläderna från Oui, Mos Mosh, Masai och Mac kommer självklart finnas kvar. Det viktigaste är att märkena jag säljer inte finns att köpa i närheten.

Vad är trendigt i höst?

–Mycket kroppsnära, dunjackor, plisserat, fest och mjuklyx. Kläderna går i brunt, beigt, grått, rost och grönt. Jag har även tagit in festkläder från Frank Lyman. Det är så kul att kunna erbjuda finkläder att klä upp sig i nu när sammankomster och fester är tillåtna igen, säger Catharina innan hon tar plats vid ett av borden för att titta när modellerna Anna Parsing, Linda Andersson, Maria Hermansson, Sofia Hartz, Barbro Engström och Ulla Czcitron från Oui, visar modet från Magazine Lou. 

Hon är mycket glad över allt beröm hon får. 

–Så länge jag har glädje och ork samt uppbackning av kunder och vänner kommer jag driva Magazine Lou vidare i samma anda som jag gjort de senaste 40 åren, avslutar Catharina.

Modellerna Maria Hermansson, Anna Parsing, Sofia Hartz, Barbro Engström, Linda Andersson och Ulla Czcitron visade kläder från Magazine Lou.

POPULÄRT