HemMånadens TårtaLugna, proffsiga sjuksköterskan Vesa fick tårtan

Lugna, proffsiga sjuksköterskan Vesa fick tårtan

Familjen Fagergård har nominerat lugna sjuksköterskan Vesa Stålbrand till tårtan ”För att du är värd det”. Motiveringen lyder:

Vi önskar ge sjuksköterskan Vesa Stålbrand på Astrakanen månadens tårta. Love 10 år skulle koka nudlar till lunch och råkade välta det kokande vattnet över sin mage och behövde uppsöka sjukvården. Där tog Vesa emot en skräckslagen pojke med sin lugna profession. Vesas lugna sätt och agerande fick Love att kämpa sig igenom behandling och möta sin smärta och oro. Tack Vesa, vi är otroligt tacksamma för att just du tog hand om Love”.

Med hjälp av en kollega till Vesa bestämdes en tid då NybroExtra kunde komma och överraska honom med tårtan på Astrakanen. Och visst blev han överraskad.

–Så roligt, vad glad jag blir! Episoden med Love kommer jag mycket väl ihåg. En riktig liten kämpe, säger Vesa.

–Jag har arbetat här i fyra år och tycker det är fantastiskt roligt. Innan jobbade jag i Nybro kommuns hemsjukvård och som bemanningssköterska och jag har genom åren lärt känna många människor. Tidigare bodde jag i Alsterbro men bor numera i Nybro.

–Det bästa med mitt jobb är mina trevliga kollegor och självklart kontakten med patienter i alla åldrar, som har olika behov av vård. 

– Tårtan delar jag med mina kollegor nu under morgonfikat, avslutar en glad och tacksam Vesa.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT