HemNyheterGrattis säger vi till en pigg och mysig 90-åring

Grattis säger vi till en pigg och mysig 90-åring

Grattis Nybro stad på 90-årsdagen!

Alldeles strax är det nytt år! Ett historiskt årsskifte och en viktig dag, faktiskt. För vi har en jämn födelsedag att fira. Och det är inte vem som helst ska firas, utan själva Nybro. Mitt i nyårsnatten fyller staden Nybro 90 år!

Ok, Nybro kommun har principen att inte fira olika kommundelars jubileum. Lite synd, tycker vi. För NybroExtra avslutar nu sitt jubileums-år! 40 härliga år som det har varit riktigt roligt att fira tillsammans med Nybroborna. Visst är det så att man aldrig blir för gammal för mys, glädje eller lite gediget firande. Man borde aldrig stå över ett jubileum!

Nyårsafton 1931, för 90 år sedan, var det stor fest i Nybro. Staden var prydd med bland annat äreportar klädda i granris. Torget fyllt med 5000 glada och stolta Nybrobor. Denna nyårskväll blir det säkert lugnare. 

En av äreportarna vid torget dit över 5000 personer kom på nyårsnatten för att fira den nya staden. ( Bild ur Gerhard Köppens arkiv)
I badhusrestaurangen firades den nya staden med en finare flerrättters middag för alla de som verkat till att man fick stadsrättigheter, inklusive många inbjudna med landshövdingen i spetsen.( Bild ur Gerhard Köppens arkiv)

Vi på NybroExtra skickar våra varmaste gratulationer till Nybro. Visst har staden gått vidare och förvandlats till storkommun, men inget är som ett trevligt jubileum. Det vet vi på NybroExtra som firat 40 året som gått. Coronan har tyvärr dämpat festandet. Men det vi hittat på tillsammans med Nybroborna, i tidningen och i centrum, har mötts med glädje och stort engagemang. Det är så fantastiskt roligt att vara den lokala tidningen i Nybro, om Nybro och med alla människor i Nybro.

Vi kan varje dag i vårt arbete känna den sortens glädje och stolthet som man måste delat på Torget nyårsafton 1931, minuterna innan Nybro blev stad.

Tack alla härliga människor i Nybro. Året som just gått har varit riktigt fint. Och 2022 ska också bli ett riktigt härligt år. Vi gör som vi brukar, blandar Nybroitisk entusiasm med idérikedom, envishet och skaparglädje. Vi gillar vår fina stad, alla dess medborgare och söker positiva upplevelser tillsammans. Vi trivs, planerar, gläds och firar. Alltså ungefär som man gjorde för 90 år sedan när man såg till att bli stad. 

Häng med in i 2022! Vi på NybroExtra lovar att fortsätta göra vår fina kommun festlig, mysig och trevlig att bo och leva i. Tillsammans vi är Nybro!

Mera om hur det gick till när köpingen blev stad kunde du läsa i senaste NybroExtra.

Riktigt Gott Nytt År  från oss på NybroExtra

POPULÄRT