HemIdrottsprofilGott om SM-guld i barfotaåkning för Simon Williamsson i Alsterbro

Gott om SM-guld i barfotaåkning för Simon Williamsson i Alsterbro

När den då 26-årige Simon Williamsson, Alsterbro började med barfotaåkning 2013 trodde han aldrig att det skulle bli massor med SM-guld. Framför allt har barfotaåkningen utvecklats starkt i Alsterbro och allt talar för att den positiva trenden fortsätter.

Simon Williamsson i aktion vidstarten, då han har slängt sig ut från båten.

–Jag fick tidigt kontakt med Robert Krosse som började driva Villa Fröjdekulla. Han hade åkt vattenskidor, men även prövat på barfotaåkning. Min bror Anton Williamsson och jag blev båda heltända på sporten, säger Simon Williamsson.

Redan 2014 bilades en barfotasektion Alsterbro Barefoot Team i Alsterbro IF. 

SM-arrangör

–Vår första tävling var det SM, som arrangerades 2014, då Anton lyckades ta silver och jag brons. Året därpå arrangerade vi i Alsterbro Scandinavien Open, som var både nordiskt och svenskt mästerskap. Det var en härlig känsla då jag tog mitt första SM-guld inför storpublik på Store Hindsjöns strand här i Alsterbro. Sammanlagt har jag tagit tiotalet SM-guld.

Vid upprepade tillfällen har Simon Williamsson tävlat internationellt och har varit med på två VM, först i USA 2016 och två år senare i Kanada.  I just Kanada satte han personrekord med 2 150 poäng, vilket räckte till att bli artonde man bland 26 åkare. Dessutom har Simon Williamsson deltagit i fyra EM.

Barfotaåkningen står högt i kurs hos Anton och Simon Williamsson.

Träningsläger i Florida

–Min bror Anton och jag har haft förmånen att åka på träningsläger i Florida, där världsmästaren i barfotaåkning David Small har lärt oss väldigt mycket. Det har varit helt avgörande för vår framfart på vattnet, Faktiskt har vi lärt oss mer på en vecka i Florida än om vi och är och tränar själva under en hel sommar här hemma. Det var otroligt stimulerande och utvecklande att träna hos honom.

Inför tävlingen i Alsterbro 2015 var Anton och Simon Williamsson två veckor hos David Small, där de körde fyra träningspass varje dag. Året därpå blev det åter en resa till Florida och då var de båda bröderna där i tre månader.

–Vi var med i David Smalls barfotaskola, vilket var både roligt och utvecklande för oss.

Betyder mycket

Barfotaåkningen betyder mycket. Det har blivit ett uppsving för hela samhället och inte minst då för affären, idrottsplatsen och badplatsen.

–Barfotaåkning är än så länge en liten extremsport i vårt land med närmare 40-talet åkare, som tävlar och vi i Alsterbro har cirka 15 av dessa. Vår klubb får fram flest barfotaåkare och i spåren av detta Hindsjöbadet vuxit och har numera tre sommarjobbade ungdomar, säger Simon Williamsson.

INGVAR GUNNARSSON

POPULÄRT