HemMånadens TårtaTårta till positiva ”torgtanten” Ylva

Tårta till positiva ”torgtanten” Ylva

Årets första tårta är utdelad.

Vivian Johnson har nominerat ”torgtanten” Ylva Bemner, som står på Nybro torg med Smedstorps jordgubbar. Motiveringen lyder:

”Ylva är alltid glad, vänlig och positiv. Hennes glada skratt hörs långt när hon står och säljer fina egenodlade grönsaker och utmärkt frukt, ägg med mera. Innan jul genomgick hon en knäoperation och förväntades vara borta några månader för rehabilitering. Operationen gick bra och eftersom Ylva inte tycker om att gå hemma och ha långtråkigt dröjde inte länge förrän hon var tillbaka på torget igen, vilket vi är mycket glada för.”

NybroExtra traskar bort till torget för att ge Ylva tårtan.

–Nämen, så fantastiskt kul, det var en överraskning. Jag blir riktigt rörd, säger Ylva.

–Jag har stått här på torgdagarna i åtminstone 6–7 år om inte längre, åren går så fort. 

–Det bästa med mitt jobb är kontakten med alla kunder och att få verka i Nybro som är en fin stad. Det är fantastiskt roligt att vara torghandlare något alla borde testa på.

–Tårtan har jag många att dela med. Bland annat ska Susanne i vagnen bredvid få smaka en bit, hälsar Ylva med ett skratt.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT