HemNyheterNya hundhallen lockar till träning för både tävling och skoj

Nya hundhallen lockar till träning för både tävling och skoj

Förra veckan öppnade Nybro Hundhall upp verksamheten på Flyebovägen 11 och den 16 januari hölls ett öppet hus för allmänheten.

Ägaren och hundfantasten Eva Vinrot hälsade många nyfikna välkomna och berättade om tankarna kring nya hallen.

– Jag skaffade hundhallen för att kunna få en behaglig träning med min Golden Retriever även under vintertid. Vi är många hundägare i kommunen som vill aktivera oss och träna med våra hundar också under den kyligare och mörka delen av året.  Närmaste hundhall ligger 5 mil bort från Nybro och jag har under längre tid sökt efter en lämplig plats för att kunna ha det på hemmaplan. När denna lokal blev ledig slog jag till, och efter viss renovering, inläggning av altanmatta samt införskaffandet av olika utrustning är den nu klar att tas i bruk, berättar Eva.

Nybro Hundhall finns på på Flyebovägen 11. Du kan hyra hallen för att träna med din hund. Ägaren Eva Vinrot med hunden Meg utanför ingången

 –Hit är alla välkomna med sin hund oavsett om du vill träna enkla trix eller träna för olika tävlingar. Du hyr lokalen via hemsidan nybrohundhall.se Här kan du också få information om vilka kurser som kommer hållas framöver, hälsar Eva, som hoppas att nya hundhallen ska vara ett stort intresse för hundägarna där de kan träna med sin hund när de vill. 

MARINE ARVIDSSON

Eva Vinrot är utbildad instruktör hos Svenska Brukshundklubben. Hon är styrelsemedlem och jobbar som instruktör hos Nybro Brukshundklubb och driver Nybro Hundhall genom sitt företag EV konsult. 

POPULÄRT