HemMånadens TårtaTårta till glädjespridande städpersonal

Tårta till glädjespridande städpersonal

Denna vecka har vi delat ut en tårta till städpersonalen på Hanemålaskolan. Nomineringen kommer från Monica Blomqvist med motiveringen:

”Städpersonalen på Hanemålaskolan är supertrevliga, duktiga och sprider glädje på vår skola! Tex. Inför julen då de har fina och roliga dekorationer i håret. De är med i teaterföreställningar och är alltid pigga och glada. Och så gör de ett enormt fint jobb med att hålla skolan i ett fint skick. Ett superhärligt gäng på vår skola. De är väl värda tårtan”

NybroExtra beger sig bort till entrén på Hanemålaskolan där vi med hjälp av Monica bestämt träff för att överraska med tårtan. De fyra ur personalgruppen som arbetar denna dag blir mycket överraskade och glada samt rörda över den fina nomineringen. 

–Vi är ett härligt gäng som har roligt på jobbet. Det bästa med arbetet är den uppskattning vi får för vårt jobb samt att dagligen få träffa mycket folk. Alla tar sitt ansvar och tillsammans med lärare och elever ser vi till att hålla snyggt på skolan och på alla övriga ställen och lokaler där vi städar, berättar Helene och får medhåll från de övriga. 

Teater har de spelat en gång och det var när särskolan hade en föreställning förra året. Det var Helene och Leyla som nappade på erbjudandet att vara drake. 

 –Det var jätteroligt och lyckligtvis utan repliker, säger Helene och Leyla och skrattar. 

–Dekorationerna i håret är mycket uppskattat. Vi börjar från lucia och fram till jullovet och byter till något nytt varje dag. Eleverna brukar vara mycket nyfikna och fråga vad vi ska ha dagen efter, men det håller vi hemligt. 

–Som personer tycker vi om att sprida glädje. En önskan vore att få mer färg på våra arbetskläder, som ett komplement till de svarta vi har idag. Färgglada kläder sprider också glädje.

–Tårtan tar vi med in på personalrummet och äter direkt under fikarasten, säger gänget och tackar än en gång.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT