HemNyheterAlice från Nybro har ögonen på guldet när SM för unga bagare...

Alice från Nybro har ögonen på guldet när SM för unga bagare ska avgöras

Alice Olsson från Nybro är en av sju lyckliga finalister från hela landet som står redo att göra upp om vem som är svensk mästare bland unga bagare 2022. Under en intensiv tävlingsdag den 16 mars kommer de unga bagarna förutom SM-titeln även tävla om en eftertraktad plats i Svenska Juniorbagarlandslaget.

Under fem intensiva timmar ska dessa unga bagare skapa både goda och fantasifulla bakverk i fem olika kategorier: matbröd, kuvertbröd, bullar, kavlade degar och skådebröd. En jury kommer sedan utse en vinnare baserat på bakverkens hantverksmässiga höjd, goda smak, vackra utseende och bakmetoderna de skapas med. 

Alice Olsson, 19 år, som kommer från Nybro är bosatt i Kristianstad där hon pluggar till bagare och konditor vid yrkeshögskolan. Förra året tävlade Alice i Skol-SM där hon kammade hem en silvermedalj. Efter det fick hon mersmak för tävlande och ser fram emot finalen i Göteborg. Med mycket övning och envishet hoppas hon på att ta hem guldet under finaldagen på Ester Mosessons gymnasium.

Så länge Alice minns har hon fått vara kreativ i familjens kök. Men det var efter sitt första sommarjobb inom yrket som hon fick den stora glöden till att fortsätta.  

–Jag fick mersmak för tävlande efter att jag kom tvåa i skol-SM förra året. Inför SM Unga Bagare har jag tränat massor och har en tydlig plan för vad jag vill göra på tävlingsdagen. Jag är jättestolt över mig själv att jag har kvalificerat mig till finalen. Men för min del räcker inte det, jag har ögonen på guldet, säger Alice.

SM Unga Bagare 2022 avgörs 16 mars i Göteborg och kan följas digitalt via direktsändning.

Vi på NybroExtra önskar Alice stort lycka till!

POPULÄRT