HemNyheterThomas och Hanna med vänner tar ton i ”En sång för Ukraina”

Thomas och Hanna med vänner tar ton i ”En sång för Ukraina”

–Kriget i Ukraina pågår och vi är många som vill hjälpa. Då kan det vara skönt att få göra något tillsammans med andra Nybrobor i en insamlingskonsert där pengar samlas in för krigsdrabbade människor som är på flykt.

Det var vad Thomas Holmgren Pettersson och hans fru Hanna diskuterade en morgon vid frukostbordet. I över 10 år har de frilansat som musikalartister innan de 2020 flyttade från Göteborg till Thomas hemstad Nybro och är vana vid att sjunga och uppträda. 

Musik förenar

–Jag arbetar numera på Nybro Pastorat som församlingsassistent i barn- och ungdomsarbetet och tog vår idé om konserten till kyrkoherde Göran Madeland på Nybro Pastorat, som tyckte den var mycket bra och gav oss tillåtelse att vara i Madesjö kyrka, berättar Thomas.

– I vårt företag HOPEntertainment AB där vi tidigare producerat föreställningar som till exempel Allsång på Qvarnaslät och Julens Toner i Nybro brukar vi ha med våra musikalvänner från tiden i Göteborg. Vi ringde dem och de ställer självklart upp och kommer hit för att medverka utan ersättning, vilket är helt fantastiskt.

– Musik förenar och ger oss kraft för rättvisa, kärlek och fred. Det ska bli så roligt att få göra denna konsert tillsammans med våra vänner och 500 Nybrobor, för det är vad som får plats i Madesjö kyrka och den hoppas vi att fylla, säger Hanna.

–Vi kommer bjuda på framför allt svenska igenkänningslåtar och i någon av dem bjuder vi in publiken att sjunga med. Dessutom blir det musikallåtar och ett stycke ur ”The sound of music” och familjen Von Trapp som också är på flykt.

Gratis för alla

Konserten är gratis och i stället sker en insamling via ”Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina”. Under konserten kommer även personer från Nybro Pastorat vara på plats för att ha försäljning från olika verksamheter inom pastoratet och fika. Alla intäkter från den försäljningen går också oavkortat till insamlingen. 

”En sång för Ukraina” hålls idag lördagen den 2 april kl. 17.00 i Madesjö kyrka. Förutom Thomas och Hanna medverkar Sara Axelsson, Robin Rösehag, Pierre Hagman och Pernilla Karlsson. Dessutom spelar två pianister under konserten, Stanley Gustavsson och Louise Lilja. 

–Nu hoppas vi att så många som möjligt vill komma och få en härlig och hoppfull konsertupplevelse samtidigt som de genom insamlingen visar sitt stöd för krigsdrabbade Ukraina, hälsar Thomas och Hanna med vänner.

MARINE ARVIDSSON

POPULÄRT