HemMånadens TårtaTårta till fantastiska Elin som har ett stort hjärta

Tårta till fantastiska Elin som har ett stort hjärta

Christina Davidson vill nominera fantastiska Elin Ingvarsson för sitt frivilliga arbete för ukrainska flyktingar. Motiveringen lyder:

Jag önskar nominera fantastiska Elin Ingvarsson som är frivillig samordnare för att göra livet enklare och lättare för flyktingar från Ukraina. Helt ideellt. Elin har ett stort hjärta för sina medmänniskor. Hon har ordnat boende och samlat in förnödenheter och fixat det mesta. Hon bjuder hem de nya vännerna på mat och social samvaro. Hon är helt fantastisk”.

NybroExtra begav sig bort till Jutegården för att träffa Elin på lunchen innan hon drar i gång allsångsträffen under eftermiddagen. 

En mycket glad, förvånad och rörd Elin tar emot tårtan.

–För mig har det aldrig varit svårt att engagera mig för att hjälpa andra. Jag blev så berörd och skakad över kriget i Ukraina och att personer tvingas fly från sina hem så nära oss där de helst av allt vill vara kvar. Jag kontaktade kommunen för att erbjuda min hjälp och på frivillig basis har jag med hjälp av Kenneth Gustavsson rollen som samordnare. Tillsammans med en stab på 8–10 personer ser vi till att ta emot de Ukrainska flyktingarna som kommer hit till Nybro och hjälpa dem med boende, då Migrationsverket i dagsläget inte har någon förläggning här, berättar Elin.

–På mötesplatsen under Duveskogs affär har vi träffar varje tisdag- och torsdagskväll mellan 17–20. Här finns en popup butik med skänkta kläder och andra förnödenheter som familjerna kan tänkas behöva. Här kan de också få hjälp med myndighetskontakt, tolkning, information om olika träffar i bland annat kyrkorna samt språkundervisning att medverka på då de flesta vill lära sig svenska eller engelska för att kunna kommunicera med oss och lättare få ett arbete.

– Att göra detta innebär givetvis mycket tid av min och familjens egen fritid, men det ger så mycket energi och glädje tillbaka. Att kunna hjälpa, och veta att man är behövd betyder allt. Jag ser att de är tacksamma och jag har fått vänner för livet.

–Tårtan tar jag med till mötesplatsen ikväll och delar med dem som kommer dit, så långt det räcker hälsar en tacksam Elin.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT