HemNyheterElon tar ett kliv mot torget och byter lokal

Elon tar ett kliv mot torget och byter lokal

Kanske har ni märkt att det händer saker i lokalen där Dressman senast huserade. Här håller OG Ohlsson på att renovera för fullt för att ha det klart till Elon, som ska flytta sin verksamhet hit innan sommarsemestern.

–Det ska bli så fantastiskt roligt att få flytta in i nya fräscha lokaler med en trevlig entré, mer ljusinsläpp och större exponeringsmöjligheter i skyltfönstren, berättar Annika Wikner som jobbar hos Elon.

– Just nu pågår en stor renovering inne i lokalen och en vägg ska flyttas några meter in i utrymmet där vi befinner oss idag, innan det nya golvet och övrigt iordningställande med el, ventilation, målning m.m. kan ske.

Hit där Dressman senast bedrev verksamhet flyttar Elon in i sommar.

Kök och belysning

–Eftersom Elon ingår i en kedja så gäller färger och viss utformning som vi måste följa. Ytmässigt kommer det inte bli någon större skillnad för butikens inredning och sortiment, men planen är ändå att kunna disponera lokalytorna på ett bättre sätt. Sortimentet ändrar vi inte på. Däremot kommer vi satsa och visa mer av den belysning som kedjan har i en egen avdelning i butiken. En annan nyhet är att det kommer finnas ett utställningskök uppsatt för inspiration. Fler finns och kan ses i Kalmarbutiken säger Annika.  

När flyttar ni in i det nya?

–Vi håller öppet som vanligt med lite bygg och stök som pågår vid sidan om. Stora grillsäsongen har ju dragit igång och grillar och dess tillbehör finns hos oss. Just nu har vi dessutom lagerrensning på massor av småel för att kunna fylla upp hyllorna med hela partier när vi kommer in i det nya. Förhoppningen är att allt ska stå klart i juni, så att vi kan flytta in innan midsommar, hälsar Annika och övrig personal på Elon i Nybro.

Vad händer i den gamla lokalen?

–När Elon har flyttat sin butik börjar renoveringen av den gamla lokalen. Här kommer sedan Cityläkarna att ha sin verksamhet. Dock dröjer det fram till vintern innan de kan flytta in, berättar Henrik Albrektsson hos OG Ohlsson.

POPULÄRT