HemNyheterAktiviteter hos Montessori visades under dagtid

Aktiviteter hos Montessori visades under dagtid

Förra onsdagen bjöd Nybro Montessori in till öppet hus för att visa upp sin verksamhet.

-Under pandemin har vi inte kunnat ha öppet hus. Tidigare år har vi haft det på kvällstid eller helg, men i år ville vi prova att ha det under skoltid, berättar Beta Doko, som är rektor för förskolan och även arbetar i förskoleklassen.

Anledningen var att besökare skulle få se hur det fungerar på förskolan och skolan till vardags och både elevernas föräldrar och familjer som var intresserade av plats på Montessori för sina barn tog tillfället i akt att göra ett besök under dagen.

Förskoleavdelningarna; Smörblomman, Blåklinten och Eken visade upp sitt material och hade även sångsamling. På skolgården var det full aktivitet, där flera klasser passade på att ha försäljning. I förskoleklassens klassrum pågick skapande verksamhet vid olika stationer medan eleverna i årskurs 1 turades om att stå utanför sitt klassrum och sälja egentillverkade magneter, fröknäcke och majs- och solrosplantor. Inne i klassrummet spelades det under tiden många partier schack. Tvåorna visade upp en utställning och gympa i form av röris. Eleverna i årskurs 3 hade valt musiktema och delade med sig av sina musikaliska kunskaper. Hos fyran var det tipsrunda och kahoot, medan skolans äldsta elever visade fysikexperiment. De sålde även fika på skolgården. Intjänade slantar kommer att gå till en utflykt för klassen.

-Det har verkligen varit en bra dag, säger Beta, och tillägger att det finns lediga platser både på förskolan och i flera av skolans klasser. 

POPULÄRT